TRAGEDIJA U MELBOURNEU

Australija šokirana brutalnim ubojstvom

Greg Anderson ubio je sina Lukea pred majkom i drugom djecom, a potom je ubijen u sukobu s policijom

Australija je šokirana ubojstvom 11-godišnjeg dječaka kojeg je vlastiti otac ubo nožem i zatim udarao palicom za kriket tijekom treninga pred ostalom djecom i njihovim roditeljima. Luke Batty umro je u Melbourneu od posljedica ranjavanja, iako je još bio živ kad je stigla Hitna pomoć. Policija je tijekom potjere ranila dječakova oca koji je također umro kasnije u bolnici. Šokantan zločin dogodio se u kriket klubu na poluotoku Mornington.

I majka na igralištu

Greg Anderson (54), dječakov otac i ubojica, imao je, prema pisanju Australiana, psihičkih problema i tragičan život. Bio je beskućnik, njegova životna situacija u posljednje je vrijeme postajala sve gora i Luke mu je bio jedina svijetla točka u životu. Dječakova majka, Britanka Rosie Batty, izjavila je kako je znala za probleme bivšeg supruga, ali je vjerovala da je dječak s njim siguran. Vodili su ga zajedno na trening kriketa i tamo je bilo mnogo ljudi pa nije niti slutila da bi se moglo dogoditi nešto loše.

- Nitko nije Lukea volio više od njegova oca - rekla je australskim medijima.

- Luke se nikad nije bojao kad je bio sam s ocem, no bojao se što bi Greg mogao učiniti drugima.

Upucan u prsa

Znao je da ima problema i kakva je njegova situacija. Znao je da mu je otac tužan i da ga mnogo toga pritišće pa se često brinuo zbog toga - ispričala je jednom australskom radiju. Prema policijskom izvješću, policajci su pokušali urazumiti Grega Andersona, nakon čega su protiv njega upotrijebili suzavac i upucali ga u prsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:30