ZALJUBLJENA U MODU

Kate Middleton, najljepša slavna trudnica: Ona pokazuje da se i visoka trudnoća može nositi s elegancijom

Lijepa vojvotkinja od Cambridgea odlično kombinira visoku modu poput Alexandera McQueena, Mulberryja, Burberryja, Temperleyja, Jenny Packham, a nerijetko je možemo vidjeti i u elegantnim kombinacijama high street brendova poput Zare ili Top Shopa

Britanski mediji podsjećaju ovih dana da je 13. srpnja rođen holivudski glumac Harrison Ford, meksička umjetnica Frida Kahlo, ali i veliki Julije Cezar, a taj dan bi mogao postati i datum rođenja kraljevske bebe koju očekuju William i Kate.

Prijatelji mladoga kraljevskog para imaju informaciju da je termin porođaja upravo tog datuma, točno u vrijeme četverodnevne proslave u povodu 60 godina od kraljičine krunidbe. Službeno, s kraljevskog dvora potvrđeno je da će Kate roditi u srpnju, no ne žele komentirati datum porođaja, kao ni spol budućeg djeteta.

Kladionice oko imena

Inače, očekuje se da će Kate roditi u privatnoj bolnici Saint Mary, u istom rodilištu u kojem se rodio i William. Dječji kutak za kraljevsku prinovu već je spreman, a Kate Middleton i princ William uspjeli su urediti sobu dekorom koji ne daje naslutiti spol djeteta. Dječja je sobica uređena vrlo jednostavno i vrlo ukusno, otkrivaju prijatelji para.

Datumi i okolnosti vezani za trudnoću vojvotkinje od Cambridgea ne prestaju izazivati pažnju javnosti još od same objave te vijesti. Najprije je Kate morala ležati zbog jakih mučnina i vrtoglavica karakterističnih za ranu trudnoću. Potom je tragično preminula bolničarka Jasinta Saldana (46), koja nije ni slutila da je telefonski poziv u bolnici “Kralj Edward” u Londonu u kojoj se Kate oporavljala bio prevara na koju je nasjela. S obzirom na to da je odala strogo čuvanu tajnu, oduzela si je život.

Nakon te tragične epizode u javnosti su se uglavnom izmjenjivale veselije priče, prije svega nagađanja o spolu djeteta. Najprije se Kate prilikom jednog javnog nastupa izlanula da nosi djevojčicu, a potom je budući ujak Harry rekao da će biti dječak. Time su se bavile i kladionice, koje su čak primale i uplate na temu budućeg imena bebe.

U očekivanju bebe

Skorašnjoj prinovi u kraljevskoj obitelji, osim budućih roditelja, najviše se veseli princ Harry. Dolazak bebe na svoj je način komentirao na nedavnoj ceremoniji otvaranja centra “Pomoć herojima”. Stao je u boksački gard i pretvarao se da je u ringu s mališanom, a potom je u intervjuu za BBC izrazio svoje ogromno zadovoljstvo skorašnjim rođenjem novog člana kraljevske obitelji.

- Naravno, sretan sam zbog njih dvoje. Bilo je i vrijeme. Jedva čekam postati ujak - rekao je princ Harry te dodao kako ne osjeća nikakav pritisak da se i on mora skrasiti.

Nešto joj i zamjeraju

Premda joj prvi mjeseci trudnoće nisu bili laki, vojvotkinja od Cambridgea kasnije je procvala i dokazala da se trudnoća može nositi s posebnom elegancijom. Trudi se biti angažirana pa prihvaća velik broj javnih nastupa i na svima blista, pokazujući kako se i visoka trudnoća može nositi sa stilom.

Lijepa vojvotkinja od Cambridgea odlično kombinira visoku modu poput Alexandera McQueena, Mulberryja, Burberryja, Temperleyja, Jenny Packham, a nerijetko je možemo vidjeti i u elegantnim kombinacijama high street brendova poput Zare ili Top Shopa.

No ipak, modni eksperti zamjeraju joj to što se ne usudi riskirati s mladim britanskim dizajnerima već se uglavnom drži određenih etabliranih imena.

- Ne mislim da je dovoljno hrabra, očito jer je sada dio kraljevske obitelji i postoji protokol koji treba slijediti i ona ga se drži. No ako vidi mlade dizajnere, možda se i usudi - rekao je William Tempest, dizajner čije kreacije vojvotkinja još nije odjenula.

Nameće nove trendove

No, unatoč rijetkim zamjerkama, Kate Middleton još od vjenčanja postala je priznata ikona stila koja nameće nove trendove. Vanity Fair ju je nedavno stavio na prvo mjesto svoje liste najljepše odjevenih slavnih trudnica, a nedavno su i čitatelji US Weeklyja Kate proglasili slavnom osobom s najviše stila. Njezina modna izdanja kopiraju slavne žene, baš kao i one nepoznate.

Posljednja modna lavina koju je izazvala odnosi se na male clutch torbe, koje se zatvaraju na klip i nose se u ruci. Postale su pravi hit među zaljubljenicama u modu, i to baš otkad ih je počela furati Kate Middleton.

- Ako je Kate imala ikakav utjecaj na dizajn torbica, moramo uzeti u obzir da je nosila male, clutch torbe. Osobno, radim na torbicama za iduću godinu i bit će manje, delikatnije i ženstvenije, a to vjerojatno ima veze s vojvotkinjom - rekla je svjetska dizajnerica torbica Lulu Guinness za britanski The Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:20