GOSPODARSKE VEZE

Cipras idućeg tjedna u Moskvi s Putinom

Greek Prime Minister Alexis Tsipras arrives at the parliament for a speech to his parliamentary group in Athens on February 17, 2015. Greece is forging ahead with reform measures which break its bailout obligations, with PM Alexis Tsipras saying that parliament would vote on a series of social reform bills at the end of the week. The vote is scheduled to take place on February 20, the same day as a deadline imposed by Brussels on Athens to request an extension of the bailout, following a disastrous eurozone meeting on February 16. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
 ARIS MESSINIS

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i grčki premijer Aleksis Cipras planiraju razgovarati o gospodarskim vezama i sankcijama Europske unije protiv Moskve kada se sastanu idućeg tjedna u Moskvi, rekao je u petak glasnogovornik Kremlja.

Rusija želi da joj EU ukine sankcije nametnute zbog uloge u ukrajinskoj krizi i nada se da će dobiti potporu dijela članica Europske unije, a posebice Mađarske i Grčke.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je prerano razgovarati o bilo kakvoj mogućnosti da Moskva pruži financijsku pomoć Grčkoj prije susreta dvojice čelnika.

"Odnosi između Moskve i EU-a razmotrit će se u svjetlu briselske politike sankcija i prilično hladnog stajalište Atene prema toj politici", kazao je Peskov.

Grčka vlada je priopćila da neće tražiti pomoć od Moskve, ali dosad nije uspjela postići dogovor sa svojim vjerovnicima da joj doznače nova sredstva.

Putin i Cipras sastat će se u Moskvi 8. travnja. To će biti prvi Ciprasov posjet ruskoj prijestolnici nakon što je njegova ljevičarska stranka Siriza pobijedila na izborima u siječnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:32