VREMEŠNI TERORISTI

Četvorica Amerikanaca planirali bombaške i biološke napade. Najmlađi ima 65, a najstariji 73 godine!

Planirali su ubojstva i napade na zgrade lokalne policije te saveznih vlasti kao i neke agencije za zapošljavanje
 AFP

ATLANTA - Američka je policija u utorak uhitila četvoricu muškaraca iz savezne države Georgie pod sumnjom da su planirali nabaviti eksploziv te da su proizveli smrtonosni biološki otrov s ciljem napada na građane i vladine dužnosnike SAD-a . Udružena četvorka pripada lokalnoj militantnoj skupini koja je planirala kupiti ricin kako bi ga iskoristila u napadima, piopćilo je američko ministarstvo pravosuđa .

- Dok je većina usredotočena na prijetnje stranih nasilnih ekstremista ovaj slučaj pokazuje da moramo biti oprezni i u zaštiti države od građana unutar naših granica koji prijete zajedničkoj sigurnosti - izjavila je državna tužiteljica za sjeverni dio Georgie Sally Quillian Yates.

Najmlađi muškarac osumnjičen za terorizam je 65-godišnji Ray H. Adams, a najstariji 73-godišnji Frederick Thomas. Ostala dvojica su 67-godišnji Dan Roberts te 68-godišnji Samuel J. Crump. Prema navodima tužiteljstva, uhićeni su na sastancima još od ožujka planirali svoje zločinačke planove, među kojima je bilo i nekoliko ubojstava. Planirali su napasti i zgrade lokalne policije te saveznih vlasti kao i neke agencije za zapošljavanje.

Vlasti su njihove planove pomno pratile te provodile istragu preko prikrivenog agenta FBI-a koji je s dvojicom uhićenika razgovarao o nabavi eksploziva i dijelova za izradu oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:37