SIRIJSKA POBUNA

Bura zbog filma ne jenjava: Vođa Al-Qa'ide poziva na otmice ljudi sa Zapada

This image provided by SITE Intelligence Group shows Ayman al-Zawahiri as he gives a eulogy for fellow al-Qaeda leader Usama bin Laden in a video released on jihadist forums on June 8, 2011. The eulogy is titled, The Noble Knight Dismounted, and came in a 28 minute, 35 second video produced by al-Qaedas media arm, as-Sahab, showing Zawahiri sitting in a room with a rifle to his right. Usama bin Laden was killed by US Special Forces during a raid on his compound in Abbottabad, Pakistan on May 1, 2011. Zawahiris eulogy for his former colleague comes after an outpouring of grief and threats of revenge by al-Qaeda-affiliates and their supporters alike.AFP PHOTO/SITE INTELLIGENCE GROUP/HANDOUT/MANDATORY CREDIT TO SITE Intelligence Group == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGN ==
 AFP

DUBAI - Vođa Al Qa'ide Ayman al-Zawahiri pozvao je muslimane da otimaju ljude sa Zapada, pridruže se sirijskoj pobuni i podupru uvođenje šerijata u Egiptu, objavio je SITE Monitoring, pozivajući se na film iz dva dijela objavljen na islamističkim mrežnim stranicama.

Zawahri je pozvao na otmicu "državljana zemalja koje se bore protiv muslimana kako bi oslobodile naše zarobljenike" i pohvalio je otmicu Warrena Weinsteina, sedamdesetjednogodišnjeg američkog humanitarnog radnika u Pakistanu lani, prenosi Reuters.

Vođa Al Qa'ide optužio je međunarodnu zajednicu da sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu daje "dozvolu za ubijanje" u pokušaju da se obračuna s narodnom pobunom. U sirijskoj pobuni protiv vlade sudjeluju i islamističke skupine.

"Pozivam sve muslimane, posebno u zemljama koje graniče sa Sirijom, da ustanu i svim silama pomognu našoj braći u Siriji", dodao je Zawahri.

Al Qa'idin vođa, rođen u Egiptu, kritizirao je usto egipatsku vladu zbog korupcije, ističući da se u toj zemlji vodi bitka između sekularne manjine i muslimana koji žele uvesti šerijat i osloboditi se američkog utjecaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 01:24