STRAVIČAN ZLOČIN

Brutalno zlostavljanje i mučenje u BiH: 10 godina u ropstvu držali djevojčicu iz Njemačke

 Dado Ruvić / CROPIX

Obitelj Marinković iz kalesijskog naselja Gojčin u BiH, punih deset godina u ropstvu su držali djevojčicu iz Njemačke, danas 19-godišnju Klaru, prenosi bportal.ba.

Djevojku su deset godina fizički i psihički brutalno zlostavljali, mučili i izgladnjivali. Kada je pronađena prošli četvrtak, Klara je imala jedva četrdesetak kilograma. Bila je u teškom psihičkom i fizičkom stanju, sa ožiljcima po cijelom tijelu.

Prebačena je u sigurnu kuću, a njeni zlostavljači bračni par Milenka i Slavicu Marinković zadržani su u jednomjesečnom pritvoru. Moguće je da će se u istragu uz bosanskohercegovačku policiju uključiti i njemačka i austrijska policija, s obzirom da je Karla njemačka državljanka te da dio obitelji Marinković boravi u Austriji.

Sve je počelo prije desetak godina kad je Milenko Marinković iz Austrije, gdje on i trojica njegove braće rade, kući u BiH doveo drugu ženu, Njemicu Kristinu i njene četiri kćeri. Tri starije djevojke su se navodno udale za Marinkovićeve rođake, a Karla je ostala živjeti sa Slavicom i Milenkom.

Kako piše bportal.ba, Karlina majka Kristina i još nekoliko ljudi navodno su sve ove godine znali što se događa, ali u strahu od osvete nisu nikome ništa govorili.

Od stravične muke djevojka je spašena zahvaljujući jednom od mještana, koji je o svemu obavijestio policiju.

Policijska patrola došla je pred kuću Marinkovića, ali djevojčicu nisu pronašli. Marinkovići su tvrdili da ju je majka odvela u Njemačku. Ustvari, djevojčica je bila skrivena u podrumu.

No, prošlog je tjedna susjed pribavio ključni dokaz - uspio je fotografirati Karlu i odnio je fotografiju policiji. Iako su Marinkovići opet policiji koja je stigla tvrdili da ne živi kod njih, policija ju je uspjela naći skrivenu u šumi. Bila je potpuno mokra, iscrpljena i u teškom stanju.

Nesretna djevojka radila je najteže fizičke poslove, svakodnevno bila premlaćivana, povrede su joj nanosili i nožem. Zlostavljali su je i seksualno. Osim Milenka i Slavice to su radili i ostali članovi obitelji, prenosi bportal.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:09