NIJE DOBRO

Britanski mediji javljaju da bi Hrvatska mogla biti iduća na njihovoj ‘crvenoj listi‘

Odluka se navodno donosi na temelju dostupne statistike Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti.
Ilustracija
 Ivo Ravlic/Cropix

Nove najave ograničenja zbog loše epidemiološke situacije prema Hrvatskoj najavili su i Britanci. Prema pisanju The Independenta i Daily Maila, Hrvatska bi mogla biti sljedeća u nizu zemalja za koju će se uvesti pravilo dvotjedne karantene pri povratku Britanaca kući, a odluka se navodno donosi na temelju dostupne statistike Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti.

Prema navodima The Independenta, stopa zaraze u Hrvatskoj je prema tim brojkama narasla na 21.5 - dok je gornja granica 20 - i lako bi moguće ovog tjedna mogla biti jedina europska država za koju će se uvesti novo pravilo o obaveznoj karanteni.

Doduše, Daily Mail navodi da se ista stvar razmišlja i za britanske povratnike iz Grčke koja je prema pisanju ovog dnevnog lista također destinacija za koju bi se mogle uvesti stroge mjere pri povratku turista, a potencijalno bi se na britanskoj crvenoj listi mogle naći i Turska te Španjolska.

Inače, od sinoć u ponoć mjere Hrvatskoj uvela je i Austrija pa tako svi austrijski povratnici kući iz Hrvatske na granici moraju predočiti negativan test na COVID-19, a istu je odluku svojim putnicima prošlog tjedna uvela i Italija.

Slovenija također prijeti mogućnošću stavljanja na crvenu lista, a odluka o tome navodno bi trebala biti objavljena sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:57