KLADIONIČARI U BUNILU

BRITANSKA KRALJICA SILAZI S TRONA? 'Svi se klade da će to učiniti na Božić, a gdje ima dima...'

 AFP

Vodeća bitanska kladionica Coral ukinula je mogućnost klađenja na kraljicu Elizabetu II. nakon nevjerojatne navale kladioničara. Riječ je o okladi da će britanska kraljica objaviti abdikaciju u svom božićnom obraćanju naciji.

Izgledi su bili 10:1 da će Njezino Veličanstvo objaviti odluku da napušta tron, no neuobičajena događanja na kladionicama bila su alarmantna te su primorala Coral da obustavi klađenje.

- Cijelu godinu kruže razne špekulacije o sudbini britanske kraljice, ali današnje oklade su nas doista iznenadile, rekla je glasnogovornica Corala Nicola McGeady.

- Što se nas tiče, zaključili smo da tamo gdje ima dima ima i vatre, pa smo odlučili poduzeti mjere opreza i obustaviti klađenje.

Glasnogovornik Buckinghamske palače nije želio komentirati događanja na kladionicama, samo je podsjetio na kraljičino obećanje iz 1947. godine, koje je objavila na svoj 21. rođendan.

Mlada kraljica tada je objavila da će cijeli svoj život, bio on dug ili kratak, služiti svome narodu.

Kraljica Elizabeta II. sljedeće bi godine mogla postati monarh s najdužim stažom u Velikoj Britaniji, koji drži kraljica Viktorija, koja je vladala 63 godine i sedam mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:54