NAJSNAŽNIJI UKRAJINCI

Braća Kličko imaju poruku za Ruse: ‘Nemamo izbora, idemo na bojišnicu‘

Naglašava da je glavni prioritet rad s policijskim i vojnim snagama te podrška građanima, uključujući isporuku struje, plina i vode.

Braća Kličko

 Instagram

Bivši boksački prvak u teškoj kategoriji i sadašnji gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, rekao je da će se zajedno sa svojim bratom Vladimirom Kličkom boriti u "krvavom ratu" koji je uslijedio nakon ruske invazije na Ukrajinu, piše Reuters.

- Nemamo drugog izbora, moram to napraviti. Borit ću se - izjavio je 50-godišnji gradonačelnik Kijeva koji tu funkciju obnaša od 2014. godine.

Vitalij Kličko je rekao da je Kijev ugrožen i da je glavni prioritet rad s policijskim i vojnim snagama te podrška građanima, uključujući isporuku struje, plina i vode. Dodao je da su civili spremni braniti Kijev kao vojnici.

- Vjerujem u Ukrajinu, vjerujem u svoju zemlju i vjerujem u svoj narod - zaključio je kijevski gradonačelnik.

Njegov se brat, Vladimir Kličko, također bivši svjetski boksački prvak, početkom mjeseca prijavio u sastav ukrajinske vojske, rekavši da ga je ljubav prema svojoj zemlji natjerala da je brani. Već je nekoliko puta obukao uniformu, sudjelovao je u vježbama i rekao da će uzeti strojnicu i braniti svoj grad ako će biti potrebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:54