DRAMATIČNO SUĐENJE

BOGATAŠICA OTROVALA AUTISTIČNOG SINA 'Htjela sam ga spasiti od oca koji ga je tjerao da jede fekalije!'

NEW YORK - Bivša direktorica farmaceutske tvrtke Gigi Jordan na sudu je posvjedočila da je namjerno dala smrtonosni koktel lijekova svojem 8-godišnjem sinu koji je bolovao od autizma.

Na ročištu koje je održano prekjučer u New Yorku, Jordan je pred sudom izjavila da je sebi i svojem sinu dala fatalnu dozu lijekova. Državni tužitelj odbacio je njenu verziju događaja, i tvrdi da je ubojstvo bilo izvedeno s predumišljajem, te da je Jordan očekivala da će ona preživjeti.

Tužiteljstvo vjeruje, na temelju modrica na dječakovom nosu, bradi i prsima, da je Jordan kleknula na dječaka i potom mu uštrcala mješavinu analgetika i antipiretika niz grlo uz pomoć šprice.

Na prekjučerašnjem ročištu, Jordan je porekla te navode, i na pitanja svojeg branitelja Allana Brennera u suzama je odgovorila kako je namjeravala ubiti i sina i sebe. Priznala je i kako u obitelji ima povijest samoubojstava: njezina teta ubila se kada je Jordan imala 12 godina, a njena majka tri puta je pokušala samoubojstvo.

Obrana tvrdi da je Jordan pokušala spasiti sina, Judea Mirra, od njezinih bivših muževa: jednog koji je prijetio da će ju ubiti, što bi ostavilo Judea s njegovim biološkim ocem, za kojeg je vjerovala da je seksualno zlostavljao sina.

Jordan je pred sudom izjavila kako je dječak bio psihički i seksualno zlostavljan od strane svojeg biološkog oca, ali i od strane njenog prvog muža i njegove kasnije supruge, pa čak i od strane žene koja ga je vozila u školu.

- Zlostavljao ga je velik broj ljudi, izjavila je Jordan.

Jude je bio autist i imao je vrlo ograničeni rječnik, no navodno je jedne večeri počeo vrištati ‘Tata loš. Tata loš. Tata loš.’ Potom je pokazao na svoje prepone i rekao majci ‘Tata, guza. Prst. Prst.’

- Stalno je govorio ‘Tata’ i bilo je jasno da priča o svojem ocu, Jordan je rekla poroti, dodajući kako ga je biološki otac tjerao i da jede fekalije, te da radi i druge ‘odvratne i zastrašujuće’ stvari.

Dječakov otac poriče da se išta takvo dogodilo, i nikada nije optužen za zlostavljanje.

Jordan je svoje strahove podijelila s terapeutom i policijom, no nije poduzeta nikakva akcija. Potom je potražila pomoć stručnjaka za zlostavljanu djecu, koji ju je optužio da je nepodobna majka, te da pati od deluzija. Jordan je potom odvezena u psihijatrijsku ustanovu gdje je provela nekoliko mjeseci odvojena od sina.

Ukoliko ju proglase krivom za ubojstvo, Jordan bi mogla biti osuđena na doživotnu kaznu zatvora, ili najmanje 15 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:58