DRAMA U ZRAKU

Boeing 737 prisilno u Švedskoj sletio nakon dojave o bombi

(FILES)An American Airlines Boeing 737 airplane takes off from a runway at Ronald Reagan Washington National Airport in Arlington, Virginia, in this September 23, 2013 file photo. US aerospace and defense giant Boeing raised its 2014 profit outlook on April 23, 2014 despite a first-quarter profit slide, citing strong demand for its new jetliners. A sharp rise in pension costs from a change in retirement plans offset Boeing's robust commercial aircraft deliveries as airlines seek to renew aging fleets with more fuel-efficient jetliners. AFP PHOTO / Saul LOEB
 AFP

STOCKHOLM - Zrakoplov norveške zrakoplovne kompanije Norwegian Air na liniji iz Kopenhagena u Oslo bio je u petak poslijepodne prisiljen sletjeti u švedski grad Goeteborg nakon što je jedan putnik dojavio da je u zrakoplovu postavljena bomba, objavila je švedska policija.

"Putnik je ustvrdio da je podmetnuo bombu u odjeljak s prtljagom", navela je geteborška policija u priopćenju.

Zrakoplov tipa Boeing 737 sigurno je evakuiran i policijski tehničari pregledali su zrakoplov, koji je na dvadesetak minuta paralizirao zračni promet u Goeteborgu.

Osoba koja je zaprijetila bombom privedena je u policiju.

Zrakoplovom su letjela 94 putnika i nitko od njih nije ozlijeđen, priopćila je na svojoj web stranici policija.

Prema izvješću novinara norveške TV2 koji je i sam bio na ovom letu, osumnjičeni za postavljanje bombe pokušao je pobjeći policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:42