KRALJIČINA SRAMOTA

Blamaža SAS-a: Akcija britanskih specijalaca u Libiji završila poniženjem!

Šestorica pripadnika SAS-a spustila su se helikopterom usred noći u Libiji, a navodno im je cilj bio 'provjeriti postoji li neki hotel' u kojem bi mogli odsjesti diplomati
 Arhiva

BENGAZI - Akcija britanskih specijalaca u Bengaziju završila je poniženjem, nakon što su ih libijski pobunjenici uhitili i razoružali.

Šestorica pripadnika SAS-a te jedan pripadnik obavještajne službe MI6, a prema nekim verzijama britanski diplomat, u petak su se usred noći, odjeveni u crno, spustili iz helikoptera na poljanu 30-ak kilometara od Bengazija. Navodno su planirali uspostaviti kontakt s pobunjenicima, no nisu se prethodno najavili, pa su ih pobunjenici uhitili u strahu da je riječ o napadu plaćenika.

U torbama su nosili oružje, eksploziv, municiju, brojne putovnice, opremu za prisluškivanje.

Pušteni su u nedjelju, nakon molbi britanskog veleposlanika koji je tvrdio da je riječ o prethodnici čiji je cilj bio “provjeriti postoji li neki hotel” u kojem bi mogli ubuduće odsjesti britanski diplomati.

Šef britanske diplomacije William Hague potom je priopćio da je “mali diplomatski tim” ušao u Bengazi, koji je nakon “teškoća” napustio tu zemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:47