NOVI DOKUMENTARAC

BIZARNI GADAFI 'Htio je da mu popunim bore, ali bez anestezije. Bojao se za život'

Svrgnuti libijski diktator Moamer Gadafi, bio je, koliko opasan, toliko i neobičan. Naime, osim što je imao cijeli bataljun ženskih vojnikinja, plastični kirurg kojeg je Gadafi dijelio s bivšim talijanskim premijerom Silviom Berlusconijem, otkrio je njegovu bizarnu ovisnost prema kozmetičkim zahvatima - koje su nad njim vršili bez potpune anestezije i to u ranim jutarnjim satima.

- Želio je da mu popunimo bore jer pustinja suši kožu, a ugradili smo mu i kosu - kazao je doktor Liacya Ribeiro, specijalist za povećanje grudiju iz Rio de Janeira.

- Operaciju smo izvršili samo uz pomoć lokalne anestezije, bez da smo ga uspavali. Bojao se da bi ga netko mogao ubiti - dodao je.

Liječnik iz Brazila pojavljuje se u novom BBC-jevom dokumentarcu 'Mad Dog: Gaddafi's Secret World' koji otkriva životni stil ubijenog libijskog vođe.

Dokumentarac se osvrće i na mračnu stranu njegovog života koju je vodio u palači gdje je držao harem djevojčica koje je opetovano silovao.

Mnoge od njih otete su iz škola i držane u zatočeništvu godinama kako bi udovoljile seksualnim maštarijama Gadafija.

- Neke su imale samo 14. Jednostavno bi uzeli bilo koju koja im se svidjela. Nisu imali savjest, moral i niti trunku milosti iako su to još bila djeca - prisjeća se jedna učiteljica iz Tripolija.

Doktor Ribeiro je, naprotiv, filmašima kazao kako je Gadafi ostavio uglavnom pozitivan dojam na njega. Žalio se samo kako je nad njim morao vršiti kozmetičke zahvate u sitne sate.

- Bio je vrlo drag čovjek, televizijski čovjek, no morao sam ga operirati u 2 ujutro - kazao je Ribeiro koji je diktatora operirao u tunelima ispod palače u Tripoliju za koje kaže da su izgledali kao velika, dobro opremljena bolnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:45