KUPI ILI PLATI!

BIZARNA TRAGEDIJA U HONG KONGU Kineski turist prebijen u svađi nastaloj zbog prisilnog šopinga!

HONG KONG - JUNE 06: Media and shoppers crowd outside the new Topshop store in Hong Kong, just prior to the store being opened to the public, on June 6, 2013 in Hong Kong, Hong Kong. (Photo by Jessica Hromas/Getty Images)
 Jessica Hromas / Getty Images / 2013 Getty Images

Neimenovani kineski turist (54) pretučen je na smrt tijekom tzv. ture "prisilnog šopinga" u Hong Kongu, piše britanski BBC .

Čovjek se umiješao u sukob između turističke voditeljice i druge turistkinje iz njegove grupe koji je nastao jer je potonja odbila kupovati u draguljarnici. Nakon što je pokušao intervenirati, na ulicu ga je izvukla grupa muškaraca, prebila ga i ostavila bez svijesti. Kasnije je preminuo od dobivenih batina. Četvero ljudi, uključujući dvije sukobljene žene, uhićeno je u vezi ovog ubojstva.

"Ture prisilnog šopinga", koje se odvijaju u Hong Kongu usprkos zakonskoj zabrani, zapravo su jeftine turističke ture za koje vodiči od određenih dućana dobiju komisije (unaprijed plaćen novac) kako bi turiste iz svojih grupa odveli u te dućane. Naravno, tamo se od njih očekuju da nešto i kupe.

Zbog ovog incidenta u Kini su već krenuli pozivi za bojkotom putovanja u Hong Kong, dok s druge strane Honkonžani tvrde da je navala turista iz Kine podigla cijene u nebo i učinila im život skupljim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:03