URNEBES NA CESTI

BEZAKONJE NA ULICAMA SRBIJE Vozači saznali da im policija ne može ništa pa krše zakon ko ludi

 Arhiva

Nakon što su vozači u Srbiji saznali da im prometna policija ne može izdati kaznu na licu mjesta jer su joj zbog loše organizacije prelaska sa starog na novi prekršajni zakon oduzeti zapisnici, zavladao je bezakonje u prometu, piše Blic .

Policija zbog ovog propusta za manje prekršaje, poput telefoniranja za vrijeme vožnje ili nevezivanja pojasom, može izdati samo opomenu, a Blic je naveo kako zbog toga nije naplaćeno preko dva milijuna kuna kazni.

- Pogledaj, ovaj nije upalio svjetla - rekao je policajac reporterima Blica prije nego što je zaustavio taj automobil.

- Gospodine, upalite svjetla. Danas ste upozoreni, ali u subotu ćemo vas kazniti ako ponovite prekršaj - rekao je policajac vozaču.

Inače, policija je navela kako su vozači jako brzo saznali da ih ne mogu kažnjavati do 21. veljače do ponoći 28. jer su joj oduzeti zapisnici.

- Maloprije sam zaustavio vozača koji nije vezao pojas. Samo što sam ga zaustavio on mi se narugao. Rekao mi je što si me zaustavio kad mi ništa ne možeš'. On je već deseti koji se tako ponašao. Ovih dana moramo vozačima pronalaziti druge prekršaje koje ne spadaju u mandatne kazne - ispričao je jedan policajac za Blic dodajući da od bezobraznih vozača onda traži pregled opreme ili ako postoji najmanja sumnja u neispravnost vozila šalju ih na izvanredni tehnički pregled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:48