RAT JE POČEO

'BEOGRAD ĆE PLIVATI U KRVI' Srbija u strahu: Sprema se konačni obračun huligana?

Jedan od najpoznatijih navijača srpskog nogometnog kluba Partizan Alen Kostić, ozlijeđen je sinoć u Beogradu iz vatrenog oružja. Pripadnik skupine "Zabranjeni", koja često sudjeluje u tučnjavama sa navijačima Crvene zvezde, zadobio je prostrijelnu ranu u predjelu desnog bedra. Protiv njega je dosad podneseno 14 kaznenih prijava za teška kaznena djela, a nedavno je izašao iz zatvora gdje je bio pokušaja ubojstva metalnom šipkom.

Napad se dogodio dva dana nakon poznatog derbija između Partizana i Crvene zvezde , na kojemu se dogodio nezapamćeni sukob navijača i neviđeni huliganizam na stadionu.

Zvezda je dobila Partizan rezultatom 1:0,, no 145. vječiti derbi svi će pamtiti po općem kaosu koji se događao prije i za vrijeme utakmice. Bakljada, bacanje petardi, opća tučnjava navijačkih skupina, 41 ozlijeđena osoba, pad navijača s tribine, kamenovanje autobusa bilanca je utakmice koja je nagnala vodstvo Superlige da do daljnjega suspendira stadione Partizana i Crvene zvezde.

Tako će biti do zasjedanja Disciplinske komisije Nogometnog saveza Srbije.

Prema pisanju Kurira, huligani triju srpskih klubova, Partizana, Rada i Zvezde, planiraju za idući vikend novi obračun. Prilika za nove sukobe bit će im utakmica između Rada i Zvezde koja se igra u Beogradu na stadionu Obilića.

Kurir saznaje kako je masovna mobilizacija i naoružavanje sjekirama, metalnim šipkama pa čak i vatrenim oružjem počela još u nedjelju.

- Beograd će plivati u krvi! Huligani su željni osvete, ali i konačnog obračuna. Rat je počeo i niko ga ne može zaustaviti. Gotovo je sigurno da će ovaj huliganski rat odnijeti žrtve, a samo policija, i to nadljudskim naporima, može spriječiti najgori scenario - izjavio je za Kurir poznavatelj prilika na beogradskoj navijačkoj sceni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:18