OKRUTNI MAFIJAŠ

BALKANSKI ESCOBAR Najveći srpski diler zbrisao, Vučić: 'Svi znaju tko je on, ali se prave ludi'

Dragoslava Kosmajca, suradnika poznatog kolumbijskog kralja kokaina, Aleksandar Vučić drži najopasnijim mafijašem u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smijenio je kompletan vrh policije, nezadovoljan borbom protiv narkomafije. Vučić i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić optužili su policiju da je u vezi s mafijašima. - U borbi protiv narkokartela nisu postignuti nikakvi rezultati, očigledno zato što te kriminalne grupe imaju svoje suučesnike, suradnike i doušnike u MUP-u - rekao je Nikolić nekoliko sati prije nego što je Aleksandar Vučić objavio smjenu svih pet načelnika policijskih uprava.

Vučić je kao glavnog narkodilera u Srbiji istaknuo dosad malo spominjanog Dragoslava Kosmajca (61). Upozorio je da se neki ljudi iz policije “viđaju s tim Kosmajcem, koga doživljavaju kao boga i batinu u ovoj zemlji”.

- Svi se njega plaše, kažu da je to najinteligentniji čovjek kojeg su ikad vidjeli, svi su njime i pomalo fascinirani - rekao je premijer Srbije, a prenio B92.

Rekao je da u policiji postoje otpori da se uhapsi najveći narkodiler u Srbiji, iako svi znaju tko je on, ali se prave ludi. Tražio je od policije da poimenično navedu najveće narkodilere, da ih se prati i privede pravdi, ali u MUP-u Srbije su se oglušili na to.

Vučić je objavio smjenu nakon što je narkobos Darko Šarić na suđenju u Beogradu optužio šefa kriminalističke policije Rodoljuba Milovića da je s Ljubišom Buhom Čumetom podijelio 7,5 milijuna eura državnog novca za zaštitu Buhe kao svjedoka protiv Zemunskog klana.

Ime Dragoslava Kosmajca poznato je godinama, no nikad nije bio u prvom planu. Sada mediji prenose da je bio suradnik velikog kolumbijskog narkobosa Pabla Escobara. Policija je u siječnju u akciji Grom 2 u sklopu akcije protiv dilera pretražila kuću Kosmajca na Zvezdari, u Beogradu, ali droga nije pronađena. Još 2001. srpska policija je znala da je riječ o jednom od najvećih krijumčara droge, ali zbog droge dosad nikad nije bio uhićen.

Crnogorski mediji prenose da je Dragoslav Kosmajac prije tri dana sa sinom Lazarom (24) napustio Srbiju sa slovačkim pasošem i sada je u Herceg Novom. Za njim nije raspisana tjeralica.

Lista smjena u MUP-u Srbije:

-general Rodoljub Milović, načelnik Uprave kriminalističke policije

-general Mladen Kuribak, načelnik Uprave policije

-general Zoran Tomašević, načelnik Uprave za sigurnost

-general Nenad Banović, načelnik Granične policije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:22