IZBJEGAVAO VOJSKU

AVION HITNO MORAO PROMIJENITI ODREDIŠTE Nakon dugog leta iz Kine pilot shvatio da nema goriva za stići do Londona pa je putnike otpremio u Amsterdam

 Facebook/China Southern

Zrakoplov na letu iz Kine, koji je trebao sletjeti na londonsku zračnu luku Heathrow, bio je prisiljen promijeniti destinaciju i prizemljiti u Amsterdamu nakon što je umalo ostao bez goriva.

Let CZ303 kineske aviokompanije China Southern, koji je poletio iz Guangzhoua u 9,30 sati po lokalnom vremenu, napravio je promjenu odredišta nakon što je potrošio previše goriva radeći zaobilazak kineske vojne operacije.

Boeing B787 Dreamliner sletio je u amsterdamsku zračnu luku Schiphol oko 14,30 sati po lokalnom vremenu, sat vremena prije predviđenog dolaska u London.

Razlog prinudnog slijetanja navodno je 'izbjegavanje vojne aktivnosti', navodi Airlive.net na Twitteru.









Nije poznato koliko je putnika bilo u zrakoplovu.

Slična priča s manjkom goriva dogodila se i prošlog tjedna u Sjedinjenim Američkim Državama. Britanski MailOnline Travel objavio je priču o šokantnoj audio snimci pilota putničkog zrakoplova u kojem je bilo još tri minute goriva, a kojem je zabranjeno slijetanje jer je sletna pista zatvorena.

Let 426 aviokompanije Allegiant Air kružio je iznad međunarodne zračne luke Fargo's Hector u Sjevernoj Dakoti tražeći dozvolu za slijetanje, no javljeno mu je kako je pista zatvorena jer mornarička akrobatska skupine Blue Angels (Plavi anđeli) vježbaju za nadolazeći aeromiting.

Pilot je kontroli leta kazao kako nema goriva za 'otići bilo gdje drugdje' kada mu je predložena zračna luka 112 kilometara dalje.

Zabrinjavajući dio snimke dogodio se kada su s tla pilotu poručili da će pista biti otvorena za 20-ak minuta, a on im je odgovorio da će imati 'goriva još samo tri do četiri minute'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:04