POLITIČKO UBOJSTVO

ATENTAT U CRNOJ GORI Političar ubijen ispred kuće: 'Napadač je istrčao iz šume i izrešetao ga'

Marković je ubijen dok je automobilom prilazio obiteljskoj kući. Tada je, kako crnogorske "Vijesti" neslužbeno saznaju, iz obližnje šume istrčao napadač i u pravcu stradalog ispalio više metaka

U sačekuši u bečićkom naselju Ivanovići oko 17.30 sati ubijen je Budvanin Saša Marković (48), rečeno je neslužbeno crnogorskim "Vijestima" iz policije.

Marković je ubijen dok je automobilom prilazio obiteljskoj kući. Tada je, kako se neslužbeno saznaje, iz obližnje šume istrčao napadač i u pravcu stradalog ispalio više metaka.

Dom Markovića nalazi se na kraju puta, iza kojeg slijedi šuma. Marković je pogođen u predjelu glave i trupa i preminuo je na mjestu nesreće. Policijske snage se nalaze i dalje na mjestu nesreće.

Saša Marković je rođen 19. travnja 1967. godine u Budvi.

Do 1998. bavio se privatnim biznisom, a potom se kroz rad u Liberalnom savezu aktivno bavi politikom. Bio je član Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. godine.

Tijekom karijere bio je član Velikog Kabineta LSCG za vanjske poslove, direktor nezavisnog radija "Free Montenegro", šef Ureda predsjednika Skupštine Crne Gore, zastupnik u Skupštini Crne Gore, predsjednik Općinskog odbora LSCG, član Malog ureda LSCG, zastupnik u parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, član Komisije za sigurnost u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, odbornik u Skupštini Općine Budva.

Marković je posljednjih godina bio posvećen pisanju naučnog rada, a tokom 2014. godine izdao je knjigu.

Za sobom je ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece, zaključuje crnogorske "Vijesti" .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 23:12