SMAKNUT TERORIST

Amerikanci ubili vođu Al-Qa'ide

 Rewardsforjustice.net

SANA - Visoki čelnik Al-Qa'ide kojega traži SAD i lokalni vođa ogranka militantne grupe Ansar al Šarije ubijeni su tijekom noći u napadu bespilotnom letjelicom u središnjem Jemenu, rekli su predstavnici lokalnog plemena.

Uz Nabila al Ahaba, vođu Ansara al Šarije u jemenskoj pokrajini Al Bajdi noćas su ubijena još četvorica članova Al Kaide, među kojima i Šavki Al Badani, vođa Al Qa'ide na Arapskom poluotoku kojega traži SAD.

State Department Badanija smatra "globalnim teroristom" te ga dovodi u vezu s najmanje dva napada na američko veleposlanstvo u Sani te sa samoubilačkim bombaškim napadom u glavnome jemenskom gradu u kojemu je ubijeno više od 100 vojnika.

17. lipnja 2014. State Department je na svojoj internetskoj stranici objavio da jemenska vlada nudi 100.000 dolara nagrade za informacije o Badaniju te da ga jemenske vlasti smatraju jednim od najopasnijih terorista povezanih s Al Kaidom.

SAD ne negira da nad Jemenom koristi bespilotne letjelice no ne komentira javno konkretne napade. Sunitski islamisti Al Kaide i članovi njihova jamenskog ogranka među najaktivnijim su suradnicima mreže koju je utemeljio Osama bin Laden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:40