STATE DEPARTMENT

AMERIKANCI IZDALI UPOZORENJE ZA CIJELU EUROPU 'Budite na oprezu, teroristi planiraju napade u bliskoj budućnosti diljem kontinenta'

Belgian police work near the Maalbeek metro station following bomb attacks in Brussels, Belgium, March 22, 2016. REUTERS/Vincent Kessler
 VINCENT KESSLER / REUTERS

Američki State Department izdao je nekoliko sati nakon terorističkih napada na Bruxelles obavijest s upozorenjima za sve američke državljane koji do 20. lipnja kane boraviti bilo gdje na europskom kontinentu. U obavijesti stoji da terorističke skupine 'nastavljaju s planiranjem napada u bliskoj budućnosti diljem Europe, ciljaju sportske događaje, turističke lokacije, restorane i prijevoz'.

Ne navodi se pritom o kojim je konkretno lokacijama ili državama riječ kao ni koliko je bliska budućnost mogućeg napada ili više njih.

U State Departmentu američke građane savjetuju da budu na oprezu za boravka na javnim mjestima ili pri korištenju javnog transporta. 'Budite svjesni svog neposrednog okruženja i izbjegavajte gužvu. Posebno na oprezu budite za vjerske blagdane ili na velikim koncertima i drugim događajima', navodi se u obavijesti u kojoj se napominje da Amerikanci blisko surađuju s europskim partnerima na identifikaciji i djelovanju protiv terorističkih prijetnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:44