GNJUSNO MUČENJE

AMERIČKI ODVJETNIK TERORISTA 'Mog klijenta sodomizirali su operativci CIA-e. I dan danas krvari'

 Guantanamo

Odvjetnik muškarca osuđenog za organiziranje napada na WTC 'blizance' 11. rujna 2001. godine, kazao je kako je njegov klijent iz Saudijske Arabije bio analno zlostavljan od strane CIA-e dok je bio pritvoru, te da i dan danas, osam godina kasnije, krvari.

Njegov klijent i još jedan muškarac bili su podvrgnuti grubim analnim 'pregledima' koje su vršili operativci CIA-e. Drugim riječima, dvojica pomagača terorista su silovana, iliti sodomizirana.

Odvjetnik Walter Ruiz tim je riječima izašao pred vojni sud u pokušaju da intervenira u medicinsku njegu Mustafe Hawsawija (46).

Hawsawi, koji je pritvoren u ožujku 2003. godine zajedno s mozgom operacije Khalidom Sheikom Mohammedom, bio je podvrgnut neautoriziranim 'tehnikama ispitivanja' u CIA-inom tajnom zatvoru, a u Guantanamo je dospio 2006. godine, tvrdi se u nedavno objavljenom izvješću Senata o metodama mučenja osumnjičenih za terorizam.

Mršav i nizak muškarac sjedio je na jastuku tijekom dugogodišnjih ispitivanja na suđenju petorici muškaraca za teroristički napad u kojemu je poginulo gotovo 3000 ljudi.

U četvrtak je po prvi put Ruizu dozvoljeno da otvoreno na sudu govori o izvješću Senata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:12