NOVE SNAGE

AMERIČKE SPECIJALNE POSTROJBE STIGLE U SIRIJU Trenirat će borce arapsko-kurdske koalicije kako bi uništili Islamsku državu!

FALLUJAH, IRAQ - JULY 26: A U.S. Navy SEALS show proper weapons handling to Iraqi army scouts July 26, 2007 in Fallujah, Iraq. The SEALS are training Iraqi forces on advanced combat techniques as part of the American effort to build up the Iraqi military. (Photo by John Moore/Getty Images)
 John Moore / Getty Images / 2007 Getty Images

Prvi pripadnici specijalnih postrojbi SAD-a pristigli su na sjever Sirije gdje će uvježbavati snage umjerene sirijske oporbe i kurdske borce za borbu protiv Islamske države, potvrdili su u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska prava i kurdski izvori.

Pripadnici vojske SAD-a došli su Kobane i pokrajinu Hasaki gdje će obučavati borce novoosnovane arapsko-kurdske koalicije, rekao je agenciji DPA voditelj Sirijskog opservatorija za ljudska prava. Kurdski izvor u Kobaneu također je potvrdio dolazak američkih vojnika u grad.

SAD je krajem listopada je najavio da će poslati specijalne snage koje će savjetovati pobunjenike u borbi protiv džihadista, a Savez sirijskih pobunjeničkih skupina koje podržava Washington je najavio novu ofenzivu protiv Islamske države u sjeveroistočnoj pokrajini Hasaki.

To je, otkad su u listopadu objavile svoj osnutak, bila prva proglašena operacija Sirijskih demokratskih snaga koje su ujedinile nekoliko sirijskih pobunjeničkih skupina i kurdsku miliciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:53