ŠOKANTAN OBRAT

AJLANOV OTAC BIO JE KRIJUMČAR? Žena koja je bila na kobnoj plovidbi tvrdi: 'On je vozio taj brod, odakle mu pravo da laže!?'

Father of Aylan Kurdi (C), (also know as Aylan Shenu), a three-year-old boy whose drowning off Turkey, holds the body of his child during a funeral ceremony in Kobane, on September 4, 2015. "Aylan Shenu, his brother, and his mother were buried today in Kobane in front of a large crowd. Everyone was very sad and crying," said local journalist Mustefa Ebdi, who attended the funeral service. AFP PHOTO / ANHA
 ANHA/AFP

Zainab Abbas tvrdi da je Abdullah Kurdi lagao cijelom svijetu nakon što je fotografija njegovog mrtvog sina Aylana na turskoj plaži obišla svijet i potaknula ljude da pomognu sirijskim izbjeglicama, prenosi Sky News.

'Abdullah Kurdi je vozio brod', rekla je Zainab Abbas za Network Ten preko svoje rođakinje Lare Tahseen u petak.

Abbas je također izgubila dvoje djece kada se brod kojim su putovali prevrnuo ubrzo nakon odlaska iz Bodruma prema Grčkoj.

Kurdi je nakon tragedije rekao da je on preuzeo kontrolu nad brodom jer se kapetan uspaničario i skočio iz broda. Međutim, Abbas je rekla da je Kurdi upravljao brodom te da joj je čovjek kod koga je kupila mjesto na brodu rekao da će putovanje biti sigurno jer će osoba koja će upravljati brodom također voditi svoju ženu i djecu.

'Kada sam izgubila svoju djecu, izgubila sam svoj život. Odakle mu pravo da laže u medijima?, rekla je Tahseen koja je prevodila za svoju rođakinju Abbas.

'Rekao mi je, 'Nemoj me prijaviti.' To se dogodilo u vodi', izjavila je Abbas.

Abbas je rekla da je Kurdi previše žurio u prenapučenom brodu koji nije imao dovoljno pojaseva za spašavanje.

Rekla je da mu je njezin muž rekao da bude oprezan prije nego što se brod prevrnuo, nakon čega je navodno život izgubilo 12 ljudi.

Zainab Abbas trenutno se s ostatkom obitelji nalazi u Iraku, gdje traži da ih tamošnja vlada uključi u 12 tisuća izbjeglica koje je Australija obećala primiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:49