DRAMA U ZRAČNOJ LUCI

27 OZLIJEĐENIH U BURNOM SLIJETANJU Avion udario u antenu, otklizao i zavrtio se za više od 90 stupnjeva

An Asiana Airlines Airbus A320 aircraft is seen with its evacuation slides deployed after it overran a runway at the Hiroshima airport in Mihara in Hirishima prefecture, western Japan on April 15, 2015. More than 20 passengers were injured when an Asiana Airlines Airbus A320 overran a runway at the Hiroshima airport on April 14. The South Korean carrier's Flight OZ162, which took off at Incheon airport, was attempting to land in Hiroshima when the incident occurred. AFP PHOTO / JIJI PRESS JAPAN OUT
 JIJI PRESS/AFP

TOKIO - Airbus A320 južnokorejske tvrtke Asiana Airlines imao je burno slijetanje u utorak navečer u zračnoj luci Hiroshime, na zapadu Japana, pri čemu je ozlijeđeno 27 osoba od 81 koliko ih je bilo u letjelici, rečeno je iz službenog izvora.

Po prvim podacima letjelica je prilikom slijetanja udarila u komunikacijsku antenu, a nakon toga je otklizala nekoliko stotina metara i zavrtjela se za više od 90 stupnjeva u lošim meteorološkim uvjetima s kišom i maglom.

Po slikama emitiranim u srijedu na japanskoj televiziji, komadi šest metara visoke antene raspršili su se po tlu a lijevo krilo Airbusa izgledalo je oštećeno.

Svih 73 putnika i osam članova članova posade na letu OZ162 evakuirano je putem sigurnosnih tobogana. Nitko nije smrtno stradao, ali je ozlijeđeno 25 putnika i dva člana posade, objavila je japanska vlada.

Asiana Airlines priopćila je pak podatak o 18 ozlijeđenih (14 Japanaca, dvoje Korejaca i dvoje Kineza).

Po novinskim izvješćima letjelica koja je pristizala iz zračne luke Incheon blizu Seula letjela je prenisko dok se približavala zračnoj luci, ali ministarstvo prometa u Tokiju nije potvrdilo tu informaciju.

Zračna luka Hiroshime zatvorena je za promet i gotovo svi letovi su otkazani.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:59