NEMA TRAGA NOVCU

RIJEŠEN MISTERIJ PLJAČKE BANKOMATA U SAMOBORU Zaposlenica FINA-e uz pomoć dvojice prijatelja ukrala pola milijuna kuna

Split, 180711.Veceras je opljackana poslovnica Banke splitsko-dalmatinske BSD u sklopu prodajnog centra Koteks na Gripama. Nepoznati pocinitelj uz prijetnju oruzjem otudjio je nepoznatu kolicinu novca. Na slici: policijski ocevid je u tijeku.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

ZAGREB - Da nije bilo zaposlenice FINA-e Tamare T.(27) koja je bila spremna prokockati povjerenje poslodavca za 50 tisuća kuna, samostojeći bankomat Raiffeisen banke u samoborskoj ulici kralja Krešimira IV. ne bi tako olako bio ispražnjen sa pola milijuna kuna!

Tjedan dana trebalo je istražiteljima da riješe misterioznu provalu u bankomat odrađenu u gluho doba noći, ali obzirom na modus operandi, od početka im je bilo jasno da su kradljivci imali ključ i šifru. Osim Tamare, policija je uhitila i (pre)ostale izvođače provalničke krađe - bosansko-hercegovačkog državljanina Ljubomira V.(47) i dvije godine mlađeg Bjelovarca Nikolu P.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 27-godišnjakinja, obzirom na mjesto rada, imala pristup ključevima i šiframa bankomata i da je znala kada će bankomat biti napunjen novcem, pa je u dogovoru sa Ljubomirom skovala plan za koji je dobila 50 tisuća kuna nagrade.

Bilo je tri sata ujutro tog 13.svibnja kada se njih troje dovezlo u osobnom automobilu u neposrednu blizinu bankomata. Tamara je u bankomat unijela šifru za otvaranje metalnih vrata sefa, a dvojica junaka su potom ih otvorila te pomoću kliješta razmontirala i izvadila kasete u kojima je bilo 513.100 kuna. Djelomično je pošlo po zlu jer se u jednom trenutku upalio alarm zaštitarima Sokol Marića koji su u vrlo kratkom roku pristigli na mjesto dojave. Ali, tamo ih je dočekao prizor praznog bankomata a lopovima ni traga.

Kradljivci su se odvezli u nepoznato i prebrojali novac. Tamari su iz mase novca izdvojili i dali za uslugu 50 tisuća kuna, dok su preostali iznos podijelili bratski. Međutim, novcu nema traga, a njih je troje nakon provedene kriminalističke obrade uz kaznenu prijavu završilo u rukama pritvorskog nadzornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:23