KRAJ LJUBAVI

PROPAST BRAKA Simone i Nike Kranjčara? Definitivno je gotovo. Simona se vratila u Zagreb, a NIKO se viđa S NOVOM CUROM

ZAGREB - Istina je, potvrđuju bliski prijatelji obitelji Kranjčar, Niko i Simona se rastaju. Nakon nekoliko mjeseci intenzivne bračne krize, Simona se prije četiri tjedna spakirala i s kćerkicom Loree iz Londona vratila u zagrebački stan svojih roditelja. I engleski izvori, s druge strane, procjenjuju da je odluka 27-godišnjeg nogometaša Tottenhama i njegove šest godina starije supruge konačna.

Tvrde da Niko posljednjih nekoliko tjedana intenzivno izlazi s atraktivnom crnogorskom Londončankom, kćeri vlasnika jednog živahnog puba u Hammersmithu na jugu grada.

Drže intimu za sebe

O uzrocima raspada osmogodišnje ljubavne priče zna se vrlo malo, što i ne čudi budući da su glavni likovi od samih početaka veze prilično uspješno držali svoju intimu za sebe. Tako je, primjerice, Simona jedina domaća supruga nogometaša koja nikada nije dala izjavu ni za jedan medij, a Niko je novinarima bez iznimke i rezolutno poručivao da o svojoj ženi ne razgovara.

Njih se dvoje proznaju cijeli život. Ivica Fistrić, Simonin tata i najpoznatiji DJ u Saloonovoj tradiciji dobar je Cicin poznanik još iz vremena kad su se sve Dinamove pobjede slavile u klubu na Tuškancu. Roditelji slavnog para doduše nisu obiteljski prijateljevali, ali i sporadični susreti na društvenim događanjima bili su sasvim dovoljni da Niko zamijeti atraktivnu brinetu.

- Još je kao balavac dolazio u Saloon samo zbog nje. Među njima je šest godina razlike, što je u to doba bila velika stvar. Niko je bio maloljetan. I potpuno zaluđen.

‘Evo moje buduće žene’, zafrkavao se s prijateljima kad bi vidio Simonu na ulazu u klub, prepričava njegova prijateljica iz djetinjstva, tvrdeći da se hrvatski reprezentativac ionako nikada nije uklapao u profil tipičnog nogometaša. Pa nikome iz društva nije bilo čudno kada je prohodao sa šest godina starijom curom sa zagrebačke Martinovke koja je nakon mature u Križanićevoj upisala Ekonomiju.

U doba kada je odlazio u Hajduk bili su skupa nešto više od pola godine. Simona je tada radila u Generalturistu i zatražila premještaj u splitsku podružnicu čim je Niko potpisao ugovor. Iz Zagreba se odselila nekoliko tjedana prije svog tadašnjeg dečka, želeći pronaći i opremiti stan prije nego mu počnu prvi treninzi. Nekolicina zajedničkih prijatelja uvjerena je da je upravo taj potez odredio njihovu vezu.

Nakon četiri godine hodanja, oženili su se u crkvi sv. Ivana Krstitelja u zagrebačkoj Novoj Vesi. Bio je lipanj 2008., Niko je imao 23, Simona skoro 30.

Uvijek bez šminke

Njemu je kum bio suigrač iz juniorskih dana Marko Marić, a njoj Dominik Rendulić, dugogodišnji bliski prijatelj. Simona, cura koju zagrebački krugovi pamte kao visoku ljepoticu vječno u trapericama, tenisicama i bez šminke, bila je decentna i na svom vjenčanju. Pojavila se u blijedo ružičastoj no-name vjenčanici koju je kupila u Portsmouthu gdje su tada živjeli. Pompe nije bio ni na tulumu u galeriji Nikine mame Elvire. Slavili su samo s najbližima pa je sljedeći dan u nekolicini domaćih medija report s vjenčanja naslovljen s “više paparazza nego uzvanika”.

U jednako diskretnom stilu Kranjčari su živjeli i u Londonu. Izlazili su rijetko, uglavnom na mjuzikle i večere. Najdraža su im bila kućna druženja, često s Modrićima koji su živjeli relativno blizu. Dolazili su im i prijatelji iz Zagreba, osobito nakon što su preselili u kuću predgrađu, dovoljno veliku da je i njihov ljubimac zec imao svoju sobu.

- Oboje su oduvijek nostalgični. Niko je, recimo, za doručak prije treninga jeo isključivo Čokolino, a Simoni ni jedna prijateljica iz Hrvatske u posjet nije dolazila bez omiljenih štrukli iz zagrebačke Esplanade.

Otprilike u isto vrijeme u London se doselila i Lana Kranjčar, Nikina sestra s kojom je cijeli život iznimno blizak. O njihovom odnosu često je razgaljeno pričao i Cico. ‘Niko bi je stavio na vrata hodnika u našem stanu,‘ prisjećao se tata Kranjčar nedavno za Nedjeljni, ‘i igrao s njom jedan na jedan, pucao bi na vrata, a Lana bi branila.’

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 04:17