OTKRIVEN NAJVEĆI ŠKOLSKI PEDO-LANAC

Profesori su PIPKALI UČENICE, hranili ih kolačićima sa svojim IZLUČEVINAMA i pisali im ljubavna pisma!

U dosad najvećoj policijskoj akciji otkrivena je i uhićena grupa zvjerskih profesora iz iste američke osnovne škole koja je organizirano napastovala svoje učenike

ZAGREB - Detektivi okruga Los Angeles u srijedu su ušli u trgovinu u kojoj se razvijaju fotografije. Predali su nalog za pretres vlasniku i počeli pregledavati fotografije. Znali su točno što traže. Dan ranije pronašli su kuvertu iz iste te radnje sa zastrašujućim fotografijama.

Jedan od detektiva otkrio je što su tražili. Još jednu kuvertu s još fotografija. Sada ih je već bilo 600. Iako nisu ulazili u detaljne opise svake slike, na press konferenciji šerif Carlos Marquez nije mogao sakriti izraz potpunog gađenja.

“Imamo sreće što smo ih uopće pronašli. Zahvaljujemo tehničaru koji je razvijao fotografije što nas je upozorio”, rekao je šerif i pokušao objasniti što je otkriveno.

Fotografije prikazuju djecu u dobi između šest i deset godina s povezima preko očiju, neka zavezanih ruku i usta, a neka kleče i u kadar ulazi ruka koja ih hrani žlicom. U žlici je mliječno bijela tekućina za koju vlasti vjeruju da se radi o spermi 61-godišnjeg Marka Berndta, učitelja u školi Miramonte u siromašnom dijelu Los Angelesa.

Berndt je optužen za bludne radnje nad stotinama djece u razdoblju od 2005. do 2010. godine.

Uhićeni profesori

No to nije jedini problem koji imaju u Miramonteu. Vlasti, barem zasad, istražuju još dva slučaja neprimjerenih odnosa između učitelja i učenika. Jedna je 50-godišnja asistentica optužena da je učeniku od samo 11 godina slala lascivna i ljubavna pisma.

U jednom mu piše: “Obožavam kada si blizu mene, čak iako me prolaze trnci. Nemoj to nikome reći!” Kada ju je majka njezine simpatije napala da joj napastuje sina, postarija se žena branila da se radi o majčinskoj ljubavi i da mu nikada ne bi učinila nešto loše. Nakon već dva bolesna skandala, roditelji više nisu znali može li ih išta iznenaditi. Bili su ogorčeni i bijesni na školu.

Pogotovo kada je još dvoje roditelja u četvrtak obznanilo da su im se dvije učenice drugog razreda požalile da ih je napastovao profesor. Martin Springer (49), koji je u školi radio više od 25 godina, već je treći profesor iste škole optužen za seksualno zlostavljanje.

Odmah je uhićen, optužen za zlostavljanje samo jedne djevojčice koja je bila spremna svjedočiti, a branio se tvrdnjom da nije krivi i određena mu je jamčevina od 300.000 dolara koju je platio i sada se skriva od bijesnih roditelja. No stavljena mu je elektronska narukvica koja će pratiti svaki njegov pokret da se ne bi približavao djeci do kraja suđenja.

Policija za sada vjeruje da nema poveznica između ovih slučajeva, te da se ne radi o organiziranom pedofilskom lancu, ali roditelje nije lako uvjeriti u to i povjerenje im je potpuno poljuljano. Dvojica profesora su uhićena, ali asistentica je još uvijek na slobodi iako je prebačena u drugu školu. Nakon što su otkrivena i dvojica silovatelja, i asistentica je dobila otkaz u školi u koju je prebačena.

Otkako je počelo otkrivanje skandala roditelji se ne miču s tratine ispred škole i svakim ih je danom sve više. Protestiraju i zahtijevaju da škola poduzme drastične korake. A upravo će škola to i učiniti. Zatvorena je na dva dana kako bi se iskoordinirao najdrastičniji korak u povijesti američkog obrazovanja i seksualnih skandala. Ovog četvrtka svih 120 zaposlenika škole - od profesora, preko administracije, do ravnatelja - bit će zamijenjenoj s objašnjenjem da nitko od nadležnih nije primijetio dugogodišnje masovno seksualno zlostavljanje učenika.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:33