VELIKI OBRAT U SLUČAJU

Policajac je Paravinju imao u rukama DAN NAKON OTMICE i pustio ga je da ode!

SAMO U NEDJELJNOM JUTARNJEM: Veliki istraživački specijal o nestaloj Antoniji Bilić na 32 stranice
Banja luka, 270611.Policija Republike Srpske danas je Dragana Paravinju , koji je jucer priznao otmicu i ubojstvo Antonie Bilic, prebacen u tranzicijski zatvor u Sarajevo.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

Hrvatska policija prema našim saznanjima imala je Dragana Paravinju u rukama samo dan nakon što je oteo Antoniju Bilić.

Jedan je prometni policajac 8. lipnja u Kninu zaustavio Paravinju zbog istekle registracije na prikolici njegova kamiona i pustio ga samo s upozorenjem. Tvrde to svjedoci s kojima smo razgovarali.

U policiji pak tvrde da postoji policijski zapisnik o tome kako je Paravinja zbog istog prekršaja zaustavljen nekoliko dana prije samog događaja na Čikolskom mostu.

Novo zaustavljanje u Kninu policijski dužnosnici u neformalnom razgovoru ne demantiraju, već uzimaju kao moguću situaciju.

Također tvrde da ni uoči, ali ni nepuna 24 sata nakon otmice, prometni policajci nisu mogli znati da su zaustavili osobu koja je povezana s nestankom Antonije Bilić. Njen nestanak prijavljen je tek 8. lipnja oko podneva.

Ovo je samo jedno u nizu novih saznanja reportera Jutarnjeg koji su proveli mjesec i pol dana na terenu kako bi pokušali doznati što više o okolnostima nestanka djevojke nad čijom sudbinom strepi cijela Hrvatska.

Rezultat tog rada je istraživački specijal koji je izašao danas u Nedjeljnom Jutarnjem na 32 stranice.

Tu možete pročitati detaljne ispovijesti policajaca koji su Paravinju istraživali prije 15-ak godina kada su zabilježeni njegovi prvi pokušaji silovanja. U nizu tekstova nalaze se i potresne ispovijesti obitelji nestale Antonije, šokantna svjedočanstva Paravinjinih žrtava i njihovih obitelji, kao i naš doživljaj cijelog slučaja.

Pred sam kraj našeg istraživanja, na površinu je isplivalo još jedno nevjerojatno saznanje - Paravinja se sumnjiči da je povezan i s organizacijom ubojstva Radislave Dade Vujasinović u Beogradu 1994. godine. Do srpske policije došla je i ta informacija, čija će se vjerodostojnost tek početi provjeravati u nadolazećim istragama.

Na terenu smo u sklopu svojeg istraživanja provodili i do 18 sati na dan. Svjedočili smo bijegu Dragana Paravinje na Motajici, proveli smo sate i sate s hrvatskim istražiteljima i osobama koje su sudjelovali u potrazi za Antonijom.

Isključivi cilj ovog specijala bio je prenijeti vjerodostojne informacije iz prve ruke i upozoriti na moguće nedostatke čije bi rješavanje u budućnosti moglo spriječiti ponavljanje sličnih slučajeva. Jer baš nitko od nas ne želi se naći u koži obitelji Bilić.

EKSKLUZIVNO u NEDJELJNOM JUTARNJEM: Prava istina o Draganu Paravinji koja će šokirati naciju!

Samo u nedjelju, 7.8. istraživački specijal na 32 stranice: Kako je monstrum oteo Antoniju

POTRESNI ISKAZI VIŠE OD 150 SVJEDOKA/ VIŠEMJESEČNO TERENSKO ISTRAŽIVANJE/ RAZGOVORI S ČLANOVIMA OBITELJI I OČEVICIMA/ SPECIJALNI REPORTI IZ PET DRŽAVA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:40