OKUPIRALE N. VINODOLSKI

OBNAŽENE LJEPOTICE 'Jako smo uzbuđene jer još ne znamo koju će od nas izabrati za najseksi Hrvaticu!'

Na tradicionalnom izboru tjednika Globus, koji se održao ovaj vikend, djevojke se fotografiraju s anđeoskim krilima. Kažu da preziru standardne izbore ljepote, ali ovim su oduševljene jer fotografije nisu vulgarne, nego provokativne
 Davor Žunić/CROPIX

Mama, vidi, anđeo! Pravi pravcati anđeo! - vikao je četverogodišnji dječak sjedeći na plaži podno Novi Spa Hotels & Resorta u Novom Vinodolskom. On je samo naglas izgovorio ono što su i ostali kupači pomislili. Naime, temperatura zraka u subotu već prije 12 sati bila je više od 30 stupnjeva, na nebu nije bilo niti jednog oblaka, ali ni daška vjetra pa ne čudi što su i ostali gosti pomislili kako im se pričinja kad su oko njih odjednom prošetale predivne polugole djevojke s anđeoskim krilima.

Riječ je bila o finalisticama tradicionalnog izbora “Globus bira najseksi Hrvaticu”, koji se ove godine održava u idiličnom resortu koji je dosad već dva puta ugostio ekipu izbora. Dvanaest Globusovih “anđelica” kao da uopće nije smetala nesnosna vrućina ni činjenica da se, kako ne bi pokvarile šminku i frizuru, ne smiju baciti u jedan od bazena i bar malo rashladiti. Strpljivo su čekale da im ekipa frizerskog studija Perman napravi “valove” na kosi te da im vizažistica nanese make-up, a stilistica Iva Gradišer namjesti krila. Većini njih je, povjerile su nam, bio san da jednom i one prošeću s krilima kakve nose modeli slavnog Victoria Secreta. Osim toga, kažu, presretne su što su uspjele ući u finale ovog izbora jer ga smatraju jedinim uistinu relevantnim izborom ljepote u Hrvatskoj.

Senzualne fotografije

Na pitanje znaju li koja djevojka trenutačno nosi krunu Miss Hrvatske ili je Miss Universe, niti jedna se nije mogla u prvi mah sjetiti. Ne zbog toga jer ih to ne zanima, nego stoga jer posljednjih godina misice naprosto nisu postajale lica s naslovnica, gošće društvenih događanja ili djevojke s manekenskom karijerom i dobrim ugovorom na inozemnom tržištu. Jedini izbor ljepote koji djevojkama gotovo jamči poslove modela jest onaj Globusov koji je počeo prije 11 godina i svake sezone, zahvaljujući činjenici da ga podupire medijska kuća, pobjednica ima šansu napraviti ozbiljnu karijeru.

Titule pobjednice pripale su uglavnom dotad razmjerno nepoznatim djevojkama: Renati Sopek, Mirni Maras, Gali Svilan, Orneli Vištici, Malini Grahek, Meliti Fabečić i Nikolini Miletić koja je ove godine na izbor došla u ulozi novinarke riječke televizije Ri TV.

- Globusov izbor mi je uistinu puno pomogao i svi me prepoznaju kao najseksi Hrvaticu - smije se Nikolina te dodaje kako joj ta titula laska jer je riječ o senzualnim i provokativnim fotografijama koje nisu nimalo vulgarne.

Ove se godine casting održavao isključivo putem Facebook stranice, što je odličnom idejom smatrao i posebni član žirija, slavni milanski fotograf i guru luksuza Čedo Komljenović, u modnom svijetu poznatiji pod umjetničkim imenom Monty Shadow.

Šansa u Milanu

- Mislim da su društveni mediji jako važni u svijetu biznisa, a kada iza njih stoji i ozbiljan medijski projekt, onda su djevojkama koje se žele baviti manekenstvom ili modelingom vrata za uspjeh širom otvorena - kaže Monty.

- Vidio sam da se ove godine prijavilo puno lijepih djevojaka i siguran sam da će pobijediti najbolja jer se bira prema fotografijama koje snima moj prijatelj Boris Štajduhar u čiji rad apsolutno vjerujem. On je navikao raditi na filmu i ne vjeruje u prevelike intervencije photoshopa. Vani više nigdje nije trend photoshop i zato je ovaj izbor, koji sam i prije pratio, kvalitetan jer nema muljanja. Ja ću djevojkama pružiti šansu da dobiju poslove u Milanu, a ostalo je na njima. Ljepota i talent su poklon koji je dobrodošao, ali ono što je važno je energija i rad - zaključio je Komljenović koji ne smatra da su izbori ljepote stvar prošlosti, ali model prema kojemu su nekad bili organizirani više ne funkcionira.

S njim se slažu i ovogodišnje finalistice: Anita Tepeš, Valentina Miletić, Petra Frković, Nika Trkulja, Martina Jokić, Marina Stanger, Marija Debelić, Ena Friedrich, Doris Pranjić, Andrea Anković i Ana Kurobasa koje je žiri odabrao među više desetaka djevojaka koje su se javile na Facebook stranicu.

Prirodna ljepota

- Ne želimo hodati u badićima i štiklama po nekoj pozornici i kasnije pasti u zaborav. To je karijera za jednu večer, a koristi imaju samo organizatori. Stalo nam je da se za nas sazna i da nas angažiraju za modeling i manekenstvo, a u ovom izboru svaka je cura uistinu profitirala. To je fakat win win situacija - kažu djevojke.

Globusov su izbor pohvalile kao jedino natjecanje u kojemu su djevojke prirodne ljepote i različitih proporcija, ali i godina. Neke od njih su na početku dvadesetih, a jedna od djevojaka već je prešla tridesetu i radi kao glumica.

Većina njih iza sebe ima i inozemno manekensko iskustvo: neke su radile u Italiji, Velikoj Britaniji, Turskoj, pa čak i u Libanonu. Studentice su novinarstva, ekonomije, psihologije i znaju da se modelingom neće baviti zauvijek. Ipak, jedva čekaju da vide fotografije koje će biti objavljene u jednom od ljetnih izdanja tjednika Globus, a na temelju kojih će žiri odabrati još jednu najseksi Hrvaticu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 09:07