CURA MONTYJA SHADOWA

MLADA TALIJANKA U ZAGRLJAJU BALKANSKOG PLAYBOYA Život mi je promijeniomoj dečko Čedo Komljenović (65)

Audrey Tritto (36), talijanska glumica i model, djevojka je producenta i fotografa u svijetu poznatog pod umjetničkim imenom Monty Shadow (65)

Za talijansku glumicu, model, blogericu i dugogodišnju djevojku modnog fotografa i producenta Čede Komljenovića, Audrey Tritto (36), dosad su, u Hrvatskoj, čule samo istinske ljubiteljice mode koje njezinu kolekciju Bvono znaju s Yooxa, globalne online trgovine luksuzne odjeće. No, uskoro će domaćoj publici postati puno poznatija jer je nedavno dobila glavnu ulogu u igranom filmu o Međugorju. Film u koprodukciji zagrebačkog Mehorah Filma, Frana Juraja Prizmića, i milanske producentske kuće Wybourn and Equipe International, trebao bi se početi snimati tijekom ove godine, a glumica već neko vrijeme radi na pripremama, u okviru kojih planira prije početka snimanja posjetiti poznato svetište.

- Dosta sam čula i pročitala o Međugorju i fenomenu koji se tamo događa i uistinu mislim da je to nevjerojatno mjesto na kojemu religija pokreće puno pozitivne energije. Mislim da je to mjesto gdje je moguće razumjeti stvarnu vrijednost vjere. Ja sam jako temeljita i iskreno se posvetim svakom projektu. Čim sam pročitala scenarij filma, sjetila sam se Jima Caviezela koji je, snimajući “Pasiju” s Melom Gibsonom, svakih pola sata molio s krunicom u rukama. To mu je bio svakodnevni ritual. Doduše, ja ne planiram ići u takav ekstrem, ali puno čitam o vremenu u kojemu su počela ukazanja jer želim što više saznati o ondašnjim ljudima i načinu na koji su razmišljali - tumači plavokosa glumica koja će u filmu odigrati modnu novinarku koja spletom okolnosti, a istovremeno zasićena površnošću dotadašnjeg naoko glamuroznog, a zapravo ispraznog, života, dolazi na mjesto koje joj iz temelja mijenja život. Igrani dio filma, naravno, neće biti lišen ljubavne priče, ali je u osnovi zamišljena kao retrospektiva događaja koji su slijedili nakon 21. lipnja 1981. godine, kada je četvero djece svjedočilo o Gospinom ukazanju na brdu Crnica nadomak Međugorja.

Sadržaj je djelomice inspiriran i knjigom “Pilgrimage”, autora Paula Coelha. Uz Audrey, u filmu bi trebao zaigrati i Nacho Figueras, trenutačno najbolji igrač pola na svijetu i zaštitno lice Ralph Laurenove prošlogodišnje kampanje.

Pljačka pošte u Zürichu

No, iako je riječ o zahtjevnom projektu, Audrey, koja je navikla uvijek raditi nekoliko stvari istovremeno, s istom ekipom planira snimiti i igrani film “ChiaroScuro”.

Njezine ambicije sežu i dalje od mode i glume, a lijepa Talijanka i sama je napisala scenarij za film radnog naslova “Zurich Connection”. Riječ je o adaptaciji istinite priče koja opisuje jednu od najvećih pljački u povijesti Švicarske tijekom koje je iz jedne ciriške pošte u jednom popodnevu opljačkano čak 53 milijuna švicarskih franaka.

Uz to, Audrey već devet mjeseci svakodnevno piše modni blog Audrey World News na kojemu daje savjete o modi, lijepom odijevanju, putovanjima, hotelima, trendovima u turizmu te opisuje luksuzne evente iz cijelog svijeta na koje redovito odlazi. Trenutačno njezin blog ima 180.000 čitatelja, 2,5 milijuna posjeta na googleplusu, kao i 70.000 lajkova na Facebooku, što su brojke koje su i nju ugodno iznenadile. Njezin blog prate i hrvatske čitateljice za koje Audrey kaže da imaju smisla za modu, a često i vole iste modne marke kao i ona. Svoju modnu kolekciju Bvono predstavila je i na web platformi YOOX, svojevrsnom padanu svjetski poznatom Net a porteru.

Talijanka, porijeklom s juga, iz grada Puglie, zapravo živi u Zürichu kamo je s obitelji došla kao djevojčica. S napunjenih osamnaest godina odlučila se osamostaliti i krenula u Pariz graditi karijeru fotomodela. Put ju je, nakon francuske modne prijestolnice, odveo u Milano gdje je, kaže, shvatila što zapravo želi. Nije joj, veli, više bilo dovoljno stajati ispred objektiva fotoaparata. Stoga je upisala glumačku školu i sedam se godina bavila poslom koji ju je ispunjavao, a onda joj se, baš kao u filmovima, dogodila ljubav na prvi pogled. U Milanu je, naime, upoznala Čedu Komljenovića (65) umjetničkog imena Monty Shadow, modnog fotografa i gurua luksuza koji je prije više od četiri desetljeća socijalističko sivilo ondašnjeg Zagreba zamijenio Milanom.

Monty Shadow i Audrey Tritto

- Bila je to uistinu ljubav na prvi pogled. Sjećam se da sam čekala svog agenta u milanskom hotelu Principe di Savoia i odjednom je ušao muškarac koji je bio potpuno drukčiji od svih ostalih. Zračio je nevjerojatnom energijom i samopouzdanjem, što me odmah privuklo k njemu - opisuje Audrey fatalan susret. Bio je, kaže, dovoljan samo jedan pogled da shvate kako su rođeni jedno za drugo. To je bilo prije gotovo šest godina i od tada su gotovo nerazdvojni. Činjenica da zajedno žive i rade nekome bi možda zasmetala, no Audrey ne može zamisliti drukčiji aranžman.

Nema prepreka

- Naša je prednost što smo potpuno različiti, on je globalni tip, a ja pravi talijanski, dakle s jako različitim stavovima i reakcijama. No, to nama ne predstavlja prepreku nego priliku za daljnji rast - kaže Audrey koja se sjajno slaže i s Montyjevom kćeri Polonom (37), koju ima iz braka sa slovenskom manekenkom Mojcom Platner. Odnedavno imaju i “prinovu”, četveromjesečnog maltezericu Baffi koju su dobili na poklon od prijatelja u Marakeshu. Iako često putuju, zbog čega se Monty protivio kupnji psa, toliko su se vezali za njega da ga apsolutno uvijek vode sa sobom.

- Mogu reći da sam sretna sa svime što me okružuje. Jako sam praznovjerna i živim za sadašnji trenutak, ne razmišljam što će biti sutra. Naravno, ne bojim se promjena koje budućnost nosi jer sam sigurna da se baš sve u životu događa s razlogom - zaključila je plavokosa glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 07:13