TJEDAN U 10 PITANJA

Mišo Kovač: Tko je taj Maleš? Torcida bi ga trebala istjerati iz Hajduka

1. Mišo, legendo jedna. Gadno je zavatrilo oko vas između Hajduka i Dinama. Što kažete na napise u novinama da je “najveći transfer prijelaznog roka prelazak Miše Kovača u Dinamo”?

- Ma to su gluposti. Mišu Kovača nije nikada nitko kupio. Mišo nikad nije bio na prodaju. Ja sam navijač Hajduka i hajdukovac već više od pedeset godina, a sada je nekome u interesu da se pišu laži o meni i Mamiću, a zaboravi na loše igre Hajduka.

2. No, činjenica je da ste ljuti na Hajduk jer vas nisu posjetili u bolnici?

- Da, ljut sam, i to je njihova sramota.

3. I na televiziji ste bili prikazivani sa Zdravkom Mamićem i govorili kako navijate za Dinamo?

- Da, na utakmici protiv Malmöa navijao sam za Dinamo i u čemu je problem? Za mene je budala svaki onaj Hrvat koji ne navija za naš klub kada igra na europskim natjecanjima.

4. Mnogi se sada pitaju koga više volite - Hajduk ili Dinamo?

- Ha, ha, ha. Bolji vic dugo već nisam čuo.

4a. Pa, za koga navijate kada igraju Hajduk i Dinamo?

- Za Hajduk, kao i posljednjih 50 godina. Jedino se ne mogu opredijeliti kad Hajduk igra s mojim Šibenikom.

5. Recite, kako je uopće počelo vaše prijateljstvo sa Zdravkom Mamićem?

- Zdravka znam jako dugo, a bolje sam ga upoznao prije sedam godina kada sam pjevao u Saloonu. Primijetio sam u publici dva momka koja su bila jako raspoložena, a jedan od njih kleknuo je pred mene, plačući skinuo s ruke svoj zlatni Rolex i dao mi ga. Kasnije sam vidio da su to Zdravko i njegov brat Zoran.

5a. Sada vam nakon Rolexa nudi i stan u Šibeniku. Hoćete li prihvatiti taj pokon?

- Miši Kovaču nitko nije poklonio ni suhu smokvu, a vidjet ćemo što će Zdravko napraviti oko tog stana. Ne bi me iznenadilo da i taj stan nekome bude dokaz da me želi kupiti.

5b. A kako vi to vidite?

- To je za mene čast i dokaz našeg prijateljstva, što nema nikakve veze s Dinamom i Hajdukom.

5c. Vaše prijateljstvo se rasplamsalo do te mjere da vam je posvetio i pobjedu protiv Malmöa?

- Da, pobjedu je posvetio meni i svom pokojnom ocu. To me ugodno iznenadilo. Znam koliko poštuje svog oca.

5e. Koju vam pjesmu igrači i uprava Dinama pjevaju na telefon, uvijek istu ili...?

- Da - ‘Ako me ostaviš’.

5f. A što im vi pjevate?

- Ništa, ja ih slušam i uživam.

5g. Znači - Svi pjevaju, ja ne čujem?

- Ha, ha, ha... Da baš tako. To je ta pjesma.

6. Eto vidite što živcira navijače Hajduka - dinamovci pjevaju kralju Torcide. Zar to nije čudno?

- Sad ću vam ja nešto reći. Zdravko Mamić je pristojan i dobar čovjek koji mi je nebrojeno puta došao u bolnicu i puno mi pomogao da prebrodim stanje nakon srčanog udara. Naše prijateljstvo je naša stvar i Zdravko vrlo dobro zna i uvažava to što sam hajdukovac. Da Hajduk ima Zdravka, već bi žario i palio domaćim prvenstvom i igrao u Europi. Ako netko želi preko mene posvađati Torcidu i BBB-e i preko mene stvarati animozitete između nekakvog sjevera i juga, tu se gadno prevario. Mišo Kovač je uvijek bio i ostat će spona između sjevera i juga, a izgleda da je nekome u cilju da se navijači potuku, da djeca potežu noževe. Čak i neki nogometni funkcioneri sudjeluju u tome.

7. Kome bi to bilo u cilju?

- Evo, taj Maleš! Tko je taj Maleš? Ja ne znam tko je taj Maleš, tko ga je doveo u Hajduka, ali znam da on stalno pali vatru. Za sve su mu krivi Dinamo i Mamić. Pa, kakve veze ima Mamić s tim što su izgubili bod od Splita? Da je Hajduk pravi Hajduk, dobio bi ih 5:1 i nitko o tome ne bi pričao.

7.a Oštetio ih je sudac. Jeste li gledali utakmicu?

- Da, oštetio ih je sudac i to treba riješiti nogometni savez. OK, svatko može biti oštećen, ali ja sam gledao Hajduk i trebat će puno rada da se poboljša igra, a ne samo jadikovati na suce i pozivati se na junačko srce. Ili kao što taj Maleš traži da se istupi iz lige. Ne znam stvarno odakle je taj Maleš došao u Hajduka...

7.b Valjda ga je netko doveo?

- Izgleda da se zna i tko. Kerum. Kerum koji sa svojom sestrom vlada Splitom k’o Franjo Tahi. On je pravi predsjednik Hajduka i njemu je u interesu da se pali vatra između sjevera i juga i da na tome zaradi glasove.

7.c Nemojte tako. Pa zar niste pjevali u njegovoj kampanji?

- Da, i pomogao sam mu da pobijedi. Kerum je u Ogorju kopao vinograd kad sam ja bio zvijezda, a pogledaj sad. Pomogao sam mu jer sam smatrao da je vrijeme da pobijedi pošten čovjek. Ali nema poštenja u politici, svi su oni isti kada dođu na vlast. Samo se svađaju i ubijaju u pojam ovaj opljačkani narod. Ljudima je toga dosta.

7.d Za koga ćete pjevati u ovoj kampanji?

- Neću pjevati ni za koga jer to nitko nije zaslužio. Ma kakav Lesar, kakvi radnici... Muka mi je gledati Kosoricu i Milanovića kako se svađaju.

8. Što možete poručiti Torcidi?

- Torcida je jedina Hajdukova svijetla točka i ona sada čuva hajdučko srce. Poručujem im da se izbore da ih što više uđe u upravu i da se promijeni ovo stanje Malešova plača i tužakanja. Paljenja vatre između sjevera i juga umjesto da se boljom igrom vratimo na pobjedničke staze. A ne da u upravu dođe neki tip, svađa se sa svima i prijeti izlaskom iz lige.

9. Što kažete na otimačinu oko Joea Šimunića i njegov odlazak u Dinamo?

- A gdje je trebao otići? U Hajduk i igrati protiv Slaven Belupa umjesto protiv Reala?

10. Hoćete li sjediti u maksimirskoj loži blizu Mourinha na tekmi s Realom?

- Utakmicu ću gledati na televiziji. Ispred mene je još dugo vrijeme rehabilitacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:22