NEĆE U KABINET

IZNENAĐENJE S PANTOVČAKA Jureško Kero ne ostaje u Kolindinom timu, vraća se kući u SAD

U Zadru se sada špekulira kako Jadranka Jureško Kero očekuje neko od mjesta u hrvatskoj diplomaciji
 Dragan Matic / CROPIX

U prošloj predsjedničkoj kampanji tri su Zadranke bile među najbližim suradnicama današnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i njenog prethodnika Ive Josipovića. U Josipovićevu timu je, osim Tamare Obradović Mazal, bila i Mladenka Šarić, koja se nakon Josipovićevog poraza očekivano vraća svom privatnom poslu, proizvodnji i prodaji slastica, piše zadarski.hr.

Operativno vođenje kampanje Kolinde Grabar Kitarović odradila je Jadranka Jureško Kero, također Zadranka.

Neočekivano je, međutim, što Jadranka Jureško Kero, osobna savjetnica za medije Kolinde Grabar Kitarović i njena glavna operativka u kampanji – nije nakon izbora postala šefica kabineta Kolinde Grabar Kitarović.

Hrvatski su mediji s time ozbiljno kalkulirali računajući da je to "gotova stvar", pogotovo zato što su dobre prijateljice.

Bilo je to vidljivo još u svibnju prošle godine kada je Jadranka Jureško Kero objavila ekskluzivni intervju s tadašnjom pomoćnicom glavnog tajnika NATO-a, s naslovom "Kitarović: Nijedna međunarodna funkcija nije mi važna kao domovina" i zajedničkom fotografijom Zadranke i buduće predsjednice.

Neposredno pred inauguraciju Grabar Kitarović, mediji su špekulirali kako je Jadranka Jureško Kero na stolu imala ponudu da preuzme kabinet predsjednice, ali ju je odbila jer se iz osobnih i obiteljskih razloga vraća u SAD gdje "ima druge planove”.

Jureško Kero je supruga Domagoja Kere, bivšeg generalnog konzula RH u SAD-u i direktora Podravkina predstavništva za Ameriku i Kanadu, a u Zadru se sada špekulira kako Jadranka Jureško Kero očekuje neko od mjesta u hrvatskoj diplomaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:58