AFERA PIROVAC

Zvonimir Mršić: Nisam kriv, sve je to Polančecovo maslo

 Nikola Wolf / Cropix

KOPRIVNICA - Nisam kriv, provodio sam odluku Gradskog poglavarstva, nekoliko je puta danas ponovio Zvonimir Mršić, gradonačelnik Koprivnice, na izvanrednoj konferenciji za novinare u povodu kaznene prijave protiv njega zbog sporne prodaje gradskog odmarališta u Pirovcu.

Koprivnički šef medijima je odlučio razjasniti sve nedoumice vezane za prodaju odmarališta Pirovac pa je tako potanko naveo svaki korak donošenja odluke o prodaji odmarališta. Okosnica istrage protiv odgovorne osobe u gradskoj vlasti, kako se navodi u policijskom priopćenju, je da je Pirovac prodan po cijeni nižoj od tadašnje tržišne.

- Prodali smo odmaralište po najboljoj mogućoj cijeni i s time se složila Državna revizija i Porezna uprava. Osam godina Državno odvjetništvo ne vidi potrebu za pokretanjem istrage, nego se sve radi nakon Polančecove konferencije za novinare - rekao je Mršić te dodao kako su mu okolnosti pod kojima se razvija ovaj slučaj u najmanju ruku čudne.

- Policija ovom istragom tvrdi kako tržišnu cijenu određuje sudski vještak, a ne tržište po kojem smo se mi ravnali prilikom prodaje Pirovca. Za cijenu koju smo tražili javile su nam se tek dvije pravne osobe što pokazuje da cijena nije bila preniska - kazao je Zvonimir Mršić i napomenuo kako prodajom nije počinjena šteta Gradu jer je povećana imovina za čak 51 milijun kuna te godine.

Prozvanom gradonačelniku čudno je, kako kaže, što u ovršnim postupcima sudovi ne traže vještačenje tržišne vrijednosti neke nekretnine, a policija ovom istragom spočitava izostanak takvog vještaka u prodaji Pirovca.

- Načinom na koji smo prodali Pirovac prodajemo sve nekretnine, a to je javnim natječajem, pa ako ova prodaja nije bila dobra, onda valjda ni ostale nisu bile dobre - rekao je Mršić i dodao kako se ne misli skrivati iza saborskog imuniteta u slučaju da Državno odvjetništvo pokrene istragu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:11