SASTANAK NA IBLEROVOM TRGU

Zoran Milanović: Datum izbora ne bi smio bio ograničen ni definiran ničijom osobnom, sitnom privatnom ambicijom

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas na Glavnom odboru stranke kako nije nije dobro za Hrvatsku što će njezini građani na parlamentarane izbore izaći tek krajem godine.

Milanović je istaknuo kako datum izbora ne bi smio biti ograničen ničijom osobnom ambicijom, već definiran interesom države i građana.

Buduća vlast

- Bilo bi dobro, ne radi bilo čije osobne ambicije, ne radi bilo koga od nas iz oporbe, a vjerujem buduće vlasti, nego radi Hrvatske da izbori budu ranije", rekao je Milanović na početku zasjedanja Glavnog odbora koji je raspravljao o sporazumu izmeu SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a o zajedničkom izlasku na izbore za koje je vladajuća koalicija objavila da će se održati 4. prosinca.

To što će se krajem godine istovremeno voditi kampanja za parlamentarne izbore i za referendum o ulasku u Europsku Uniju Milanović je ocijenio izuzetno lošim.

Što kaže Predsjednik

- Čak smo i molili da izbori budu ranije, jer datum izbora ne bi smio bio ograničen ni definiran ničijom osobnom, sitnom privatnom ambicijom", poručio je Milanović. Treba još, dodao je, vidjeti i što će o datumu izbora reći predsjednik države, rekao je. ( G.M.)

Milanović: Pred nama je težak posao

Milanović nije zazivao svađu s političkim protivnicima, već pozivao na konsenzus.

- Na druge stranke i one koji imaju drugačije mišljenje ne gledamo kao na neprijatelje. Hrvatska je premala zemlja za podjele - rekao je Milanović i najavio je teške zadaće koje se neće svima svidjeti. - Želimo da nam ljudi povjeruju, a ne nasjednu na lažna obećanja kao do sad - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:53