BITKA ZA SDP

ZLATKO KOMADINA 'Treba biti spreman da se ova vlast uruši. Zvonimir Mršić je moj prijatelj i sigurno bi mogao biti premijer, ali mogao bih i ja'

"Zvone je moj stari prijatelj koji uspješno vodi Podravku i nadam se da će ona uvijek ostati u rukama hrvatskih fondova", poručio je Komadina Vladi koja namjerava prodati 20 posto dionica Podravke
 Nikola Wolf / Podravski list / EPH

Došlo je vrijeme za promjene u SDP-u, poručio je u nedjelju Zlatko Komadina s predizbornog stranačkog skupa u Koprivnici održanog dan nakon što je podravsku metropolu pohodio i Zoran Milanović, njegov protukandidat u utrci za izbor predsjednika stranke.

- Stvaramo bolji SDP za bolju Hrvatsku, odnosno stranku koja se mijenja i koja može okupiti novo povjerenje za novi mandat vođenja hrvatske Vlade. U prvom planu su demokratizacija i decentralizacija stranke. Članstvo mora sudjelovati u odlučivanju i kreiranju politike stranke, uključujući i onu kadrovsku. Donijet ćemo novi statut koji će omogućiti veće učešće članova i vratiti im SDP – poručio je Komadina i dodao kako će članovi stranke odlučiti jesu li za promjene ili su za status quo. Najveću podršku, kazao je, očekuje u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je, uz Zagreb, Krapinsko-zagorsku, Međimurski i Primorsko-goransku županiju, bastion socijaldemokracije. Istaknuo je i kako je stranka podbacila u Slavoniji i Dalmaciji te kako se na tim područjima mora vratiti povjerenje članova.

Komadina je u Koprivnici komentirao i nagađanja da bi SDP-ovac Zvonimir Mršić, trenutni predsjednik Uprave Podravke, mogao biti sljedeći stranački kandidat za premijera.

- Zvone je moj stari prijatelj koji uspješno vodi Podravku i nadam se da će ona uvijek ostati u rukama hrvatskih fondova. Sigurno da on može biti premijer, ali isto tako to možemo biti i, primjerice, Picula ili ja. O tome kao predsjednik stranke neću sam odlučivati. Nisam se kandidirao da o svemu odlučujem sam, nego će takve odluke donositi cijela stranka. Prvo moramo dobiti povjerenje građana – kazao je Komadina.

Na novinarsko pitanje o tome hoće li isprovocirati prijevremene parlamentarne izbore, Komadina je kazao kako se aktualna vlast može urušiti. Do sada, kaže, Vlada osim kadrovskih afera, lustracije, kontrole medija i militarizacije, nije pokazala da se bavi bilo čime što bi služilo za normalan život građana.

- Ova vlast ima najveće sile razdvajanja od svih dosadašnjih. Nastala je u čudnim okolnostima, s čudnim ljudima i politikama tako da treba biti spreman i na to da se ona uruši. Kako su nastali, najbliži su brzom razlazu. No, Vlada traje tako dugo dok traje i saborska većina, a što će biti, vidjet će se – kazao je Komadina.

Na pitanje tko će mu biti najbliži stranački suradnici odgovorio je kako mu je čast što ga podržavaju europarlamentarac Tonino Picula, Rajko Ostojić, šef zagrebačkog ogranka Davor Bernardić, zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:49