TURBULENTNI ODNOSI

ŽIVI ZID PRED RASPADOM? Donedavni šef varaždinskog ogranka: 'Stranku je napustilo 70 posto ljudi, za sve je kriv Ivan Pernar!'

 Bruno Konjević / EPH

Stranka Živi zid, koja je na proteklim izborima osvojila jedan saborski mandat, suočava se sa rapidnim odlaskom članstva, prema Marku Kesteliju, predsjedniku varaždinske županijske organizacije Živog zida, koji je zajedno s dopredsjednikom, tajnikom i koordinatorima izašao iz stranke.

Kesteli je za Varaždinski.hr rekao kako "glavni razlog leži u autokratskom načinu vođenja stranke koje provodi Ivan Pernar i pomanjkanju demokratičnosti. Došla su nova vremena, stranka treba krenuti dalje od pukog aktivizma".

Članovi koji su istupili okupili su se u okviru nove neformalne inicijative 'Slobodna Hrvatska' koja u svome priopćenju navodi da je iz stranke zasad istupilo više od 70 posto aktivnih koordinatora i članova. Cilj im je prerasti u stranku.

Kako javlja Varaždinski.hr , saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić ostaje uz Pernara i najavljuje unutastranačke izbore i izbor samo jednog predsjednika, nasuprot sadašnjoj situaciji kada stranka ima petero ravnopravnih čelnih osoba.

Sinčić je objavio kako je skupina članova Živog zida htjela "preuzeti" stranku, a kada u tome nisu uspjeli, odlučili su se odvojiti te su preuzeli stranice i grupe na kojima su bili administratori.

Kesteli je na to reagirao da je "stranica vlasništvo onoga koji ju je otvorio i održavao".

Na Facebook stranici i Twitter profilu Živog zida oko 15.15 objavljen je komentar: "Da je do medija, Živi zid raspao bi se do sad barem već pet puta. Da je do medija, ali nije. Živi zid ostaje tu i raste svakog dana."









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:33