LIJEPA NAŠA SMRZNUTA

Zima pokazala zube: Jutros u Otočcu -17°C, na Zavižanu -15°C, a Zagreb se probudio na -10°C

Makarska, 131210.Novi snijeg kojeg je nekoliko centimetara napadalo preko noci na planini Biokovo dok u priobalju jaka bura puse s udarima od 120 km/h.Na slici snijeg na Biokovu.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlić / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Zima je jutros konačno pokazala zube. Hrvatska se probudila na "polarnoj" hladnoći. Najhladnije je jutros u 7 sati bilo u Otočcu gdje je izmjereno čak - 17 °C.

Malo "toplijih" -15 °C izmjereno je u Crnom Lugu, Gospiću i Zavižanu, -13 stupnjeva bilo je u Bednji i Slunju, a -12 stupnjeva na području Delnica i Ogulinu.

Na vrhu Medvednice jutros je izmjereno -11 °C, dok je u Zagrebu izmjereno -10°C.

Meteorolozi za danas najavljuju hladno i sunčano vrijeme. Temperature će se kretati između -5 do 0 u unutrašnjosti, dok će na Jadranu prevladavati temperature između 3 i 8 Celzijevaca. Na Jadranu sunčano. Vjetar slab, u istočnim i sjevernim krajevima i umjeren sjeverozapadnjak.

U Slavoniji, a poslijepodne u Podravini te Međimurju bit će pretežno oblačno, uz moguć snijeg.

HAK upozorava na moguću poledicu. Zimska oprema obvezna je na magistrali između Senja i Karlobaga, na cestama od Korenice do Ličkog Osika, od Josipdola do Poljanka, od Špilnika do Korenice te od Dobrosela do Mazina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:36