GRAĐANI UZNEMIRENI

ZETOVAC NASRNUO NA PUTNICU: LOVIO JE IZVAN TRAMVAJA! 'Zgrabio me, uspjela sam se istrgnuti i otrčati. Slijedio me'

Iz ZET-a kažu da osuđuju svako takvo ponašanje te ističu da problema nikada nije bilo s putnicima koji imaju kartu
 CROPIX/Facebook

Uvijek, kaže, kupuje kartu za prijevoz jer ne želi doživjeti neugodnosti ako je ne kupi. No u ponedjeljak oko 17.30 sati u žurbi je uletjela u tramvaj broj 11 koji je bio pun ljudi.

Dok se probijala kroz gužvu da dođe do vozača i kupi kartu, zaustavio ju je ZET-ov kontrolor. Objasnila mu je situaciju, a on je od nje zatražio osobnu iskaznicu.

- Nemate pravo tražiti moju osobnu - odgovorila mu je. Nakon toga ju je kontrolor čvrsto stisnuo za ruku i nije ju puštao.

- Zatočio me. Nema to pravo. Pristojno sam mu rekla da idem kupiti kartu, na što on uopće nije reagirao. Bio je jako neugodan. Uspjela sam mu se nekako otrgnuti i izaći iz tramvaja, a on je potrčao za mnom. To me uznemirilo. Slijedio me neko vrijeme dok nisam uletjela u obližnju slastičarnu i rekla gospođi koja tamo radi da me jedan čovjek slijedi. Ona je odmah posegnula za telefonskom slušalicom da pozove policiju. Kada je kontrolor to vidio, srećom, pobjegao je - prepričala nam je ogorčena čitateljica (podaci poznati redakciji), koja je prije dva dana doživjela neugodnosti na tramvajskoj postaji Bukovačka u smjeru prema zapadu.

Iz ZET-a su nam odgovorili da moraju utvrditi detalje spornog slučaja.

- Opisano ponašanje svakako osuđujemo. Kontrolor karata može zatražiti asistenciju policije, no putnik je dužan ulaziti u vozilo s valjanom kartom. Nažalost, dolazi do neugodnih slučajeva u kontrolorskoj praksi, no problemi nikada nisu zabilježeni s putnikom koji je imao kartu - istaknuo je Tomislav Jurić iz ZET-a.

Čitateljica, naime, kaže da je taj kontrolor otprije poznat po incidentima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:32