SPASIO IH HGSS

Žena u Gorskom kotaru pala s mosta u kanjon, s njom bilo i osmomjesečno dijete

Dijete je hitno preneseno ususret ekipi hitne pomoći na izlazu kanjona, a ženi su sanirane ozljede koljena i stopala

HGSS-ova akcija spašavanja u Kamačniku

 HGSS

Turistička sezona se zahuktava, a to znači i više posla za Hrvatsku gorsku službu spašavanja (HGSS), iz koje apeliraju na odgovorno ponašanje turista i domaćih.

"Ljudi se ne informiraju prije odlaska u prirodu, nisu svjesni opasnosti koje priroda skriva, ne znaju koristiti telefon i sačuvati bateriju da pozovu 112. De facto na dnevnoj razini imamo akcije spašavanja", rekao je ovih dana Hini izvršni pročelnik HGSS-a, Marko Rakovac.

A da intervencija ima, dokazao je i subotnji slučaj iz Kamačnika, o kojem je HGSS izvijestio na svom službenom Facebook profilu.

- Danas oko 17:20 sati zaprimili smo poziv u pomoć za dvije ozlijeđene osobe u kanjonu Kamačnik. U dodatnim informacijama doznajemo da se radi o ženskoj osobi i djetetu. Naša ekipa od pet članova brzo je reagirala i uputila se na teren.

Žena je izgubila ravnotežu kod drugog mosta te pala, zadobivši ozljede. Nažalost, s njom je bilo i dijete od osam mjeseci, koje je također zadobilo ozljede u nesretnom padu, zbog čega je hitno preneseno ususret ekipi hitne pomoći na izlazu kanjona.

Ostatak ekipe pružio je prvu pomoć unesrećenoj kojoj su sanirane ozljede koljena i stopala te je oko 19 sati i ona predana ekipi hitne medicinske pomoći. Unesrećenoj i djetetu želimo brzi oporavak - napisali su iz HGSS-a na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2024 19:08