ODLAZAK OSUMNJIČENOG

ŽELJKO SABO NA RUBU SUZA Više nije gradonačelnik: Povjereniku Vlade RH predao ključeve grada

Željko Sabo
 Vlado Kos / CROPIX

VUKOVAR - Željko Sabo u utorak je i službeno napustio ured gradonačelnika Vukovara. Prethodno je Damiru Grizelju, povjereniku Vlade RH, predao „ključeve grada“ i financijsko izvješće u kojem na završnom računu stoji kako je Grad u plusu 5,8 milijuna kuna. Pozvao je Sabo na svoj oproštaj sve pročelnike, direktore i ravnatelje gradskih tvrtki i ustanova te predstavnike medija.

- S ponosom mogu reći da smo uspjeli omogućiti daljnji rad i funkcioniranje Grada nesmetano i po zakonu. Garantiram da je ovo stanje točno, za razliku od 2009. kada sam preuzeo dužnost i kada mi je prikazano da je Grad u plusu, a nakon mjesec dana ustanovljeno je da je minus od 33 milijuna kuna. Zahvaljujem svima na suradnji i koristim prigodu da zaželim sretne Uskršnje blagdane svima u Hrvatskoj i cijelom svijetu - rekao je Sabo, koji nije želio odgovarati na novinarska pitanja, pa tako niti na ono hoće li se kandidirati na izborima kao nezavisni kandidat.

Njegov odgovor na to pitanje bio je: „Sretan Uskrs! Hvala.“

Nakon toga je otišao ponovno u svoj dojučerašnji ured, izašao na balkon, da bi se ponovno vratio u ured i kazao: „Zahvalio bi se i Vladi RH na svemu.“

Njegova dojučerašnja zamjenica Danijela Stanković kazala je kako GO SDP-a još nije razgovarao o predstojećim izborima, pa nisu zauzeli ni službeni stav o tome tko će biti njihov kandidat za gradonačelnika.

Na upit što bi osobno učinili ako Sabo odluči izaći na izbore kao nezavisni kandidat, kazala je da će o tome moći govoriti ako do takve situacije dođe.

Podsjetimo, Vlade je na prošlotjednoj sjednici raspustila Gradsko vijeće Vukovara te razriješila Sabu i njegove zamjenike Stanković i Drinku komljenović, a nakon što nije usvojen gradski proračun za ovu godinu.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je pak Sabi poručio da ga SDP neće podržati na prijevremenim izborima, no pitanje je kakvu će odluku o tome donijeti Gradski odbor stranke. Ukoliko pak Sabo odluči izaći na izbore kao nezavisni kandidat, bit će isključen iz SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:24