SLUČAJ MITO

ŽELJKO SABO ANGAŽIRAO ANTU NOBILA 'Nema predaje. Dokazat ćemo da je nevin!'

Sabo se nije pojavio na Županijskom sudu u Osijeku. Zatražena je odgodu zbog zdravstvenih problema
Sabo na sjednici Gradskog vijeća
 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Pripremno ročište na suđenju vukovarskog gradonačelnika i saborskoga zastupnika SDP-a Željku Sabi ponovno je odgođeno.

Sabo se nije pojavio na Županijskom sudu u Osijeku, a njegov novi odvjetnik Anto Nobilo, koji je preuzeo Sabinu obranu nakon što je ovaj prekinuo suradnju s Tihomirom Rubešom i Igorom Bancem, izjavio je kako je zatražio odgodu zbog Sabinih zdravstvenih problema.

Novo pripremno ročište zakazano je za 23. travnja. Podsjetimo, na prošlom pripremnom ročištu Sabo je ponudio nagodbu USKOK-u iako se nesluženo govori da to nije učinio osobno on nego jedan od njegovih odvjetnika. No, nakon pritisaka iz vrha SDP-a, Sabo je odlučio ipak ići u pravnu bitku sa novim odvjetnikom.

- Nema predaje. Idemo u pravnu bitku i dokazati da gospodin Sabo nije počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, rekao je po izlasku iz zgrade suda Nobilo, a na novinarski upit hoće li Sabo doći na ročište 23. travnja, odgovorio je kako bi se to trebalo dogoditi jer mu je prema liječničkim nalazima za oporavak nakon operacije srca potrebno 3 tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:32