PRANJE LICA HDZ-a

Željko Jovanović: Jadranka Kosor ima poseban tim zadužen za podmetanje afera SDP-ovcima

Zagreb, 270910.Sabor, Markov trg.Sjednica Nacionalnog vijeæa za praæenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.Na slici: Zeljko Jovanovic predsjednik vijeca.Foto: Bernard Covic / Cropix
 Bernard Čović / CROPIX

RIJEKA – Imam pouzdanu informaciju da je Jadranka Kosor oformila poseban tim kojemu je jedini zadatak oprati lice HDZ-a izmišljanjem afera SDP-a, rekao je SDP-ovac Željko Jovanović na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci.

Prema njegovim riječima, njemački dužnosnici Daimlera izričito su naveli da je mito za vozila davan u periodu od 2003. do 2008. godine. - Zar stvarno mislite da su taj novac primali dužnosnici Račanove vlade? – kazao je Jovanović. Kako je istaknuo, jesenska agonija vlade HDZ-a ide u smjeru još veće gospodarske krize.

- Osamdeset posto građana ne podržava rad hrvatske vlade, osamdeset posto zaposlenih ima manju plaću od sindikalne košarice, a devedeset posto umirovljenika penziju manju od minimuma životnog standarda. Hrvatska je danas zemlja slomljenog duha i zaustavljena je većina dostignuća s početka desetljeća.

Društvo koje danas predvodi Jadranka Kosor obična je gomila koja brine samo za sebe. Društvo gomile okrenulo je leđa svome članstvu, a Sanaderov je povratak novi teatar apsurda – kazao je Jovanović. SDP-ov saborski zastupnik oštro je kritizirao odluku kojom se briše poglavlje zaštite zviždača u akcijskom planu borbe protiv korupcije.

- Time je odaslana poruka: „ne prijavljujte korupciju jer ćete biti pod batinom, pred otkazom, jer ćete i vi biti izbrisani“ – riječi su Željka Jovanovića.

Slavko Linić istaknuo je da rebalansom proračuna nije ništa riješeno te da će, ako u sljedećih deset dana vlada ne krene s izmjenom porezne politike, 2011. godina biti izgubljena. Prijedlog proračuna Linić je nazvao nakaradnim, a deficite će, kaže, plaćati još generacije i generacije.

- Evidentno je da nema rješenja proračuna za 2011. godinu. Bitka za proračun je počela, a ako se to ne riješi, ako se ne promjene zakoni, dočekat će nas masa tvrtki s neplaćenim obavezama, prema državi i prema drugim tvrtkama. Kako to onda riješiti nego ponoviti scenarij iz 2000. godine? – rekao je Linić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:54