RASPISAN NATJEČAJ

ŽELITE RADITI U SEKTORU ZDRAVSTVA? Onda je ovo dobra vijest za vas - Vargino ministarstvo zaposlit će još 109 osoba

 Darko Tomas / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

Dobra vijest za sve one koji žele raditi u sektoru zdravstva - Ministarstvo zdravlja primit će u ovoj godini na stručno osposobljavanje 109 osoba, od čega 80 njih sa završenim studijem, ali i 29 osoba sa srednjom stručnom spremom, stoji na stranicama Ministarstva uprave.

Brojka je gotovo jednaka polovici ukupnog broja liječnika koji su dosad napustili Hrvatsku, a kojih je prema službenim informacijama bilo 233, i još 98 medicinskih sestara i tehničara.

Umjesto liječnika, Hrvatska će zato kroz stručno osposobljavanje dobiti nove birokrate, a dio njih, bez sumnje, i nakon završetka osposobljavanja ostat će raditi na radnim mjestima u Ministarstvu.

Prema podacima koje je dostavilo Ministarstvo zdravlja, ministar Varga tako će u ovoj godini dobiti jednog stručnog suradnika i jednog administrativnog tajnika u svojem kabinetu, a 16 osoba stručno će se osposobljavati u Glavnom tajništvu Ministarstva.

Riječ je uglavnom o radnim mjestima stručnih, upravnih i administrativnih referenata koji će biti raspoređeni po raznim sektorima, a najveći dio kadrova - točnije njih 54 - završit će u Upravi za unaprjeđenje e-zdravlja.

Kad su u pitanju liječnici, Ministarstvo je lani odobrilo ukupno 423 specijalizacije, a ove bi godine, najavio je to ministar Varga, trebao biti raspisan natječaj za njih tisuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:36