ČIŠĆENJE OBAVLJENO

Zbog podrške Bandiću 'izbrisano' 2500 SDP-ovaca u Zagrebu

Zagreb, 161001. Iblerov trg.Konferencija za novinare u SDP-u nakon zavrsetka 7. sjednice Glavnog odbora, na kojoj se odlucivalo o sudbini clanova SDP-a koji su podrzali Milana Bandica u predsjednickoj kampanji.Na slici: Josip Leko, Ranko Ostojic, Zoran Milanovic, Biljana Borzan, Zlatko Komadina.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Zbog nedovoljne aktivnosti u predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića raspuštene mjesne organizacije zagrebačkog SDP-a - Novi Zagreb Zapad, Brezovica i Sesvete, dok su zbog podrške Milanu Bandiću raspušteni mjesni ogranci Gornja Dubrava,Podsljeme i Pešćenica.

Time je zapravo iz SDP-a izbrisano oko 2500 članova, no kako je naglašeno, to ispisivanje nije trajno. Naime, za svaki do tih odbora imenovani su povjerenici koji će u roku od mjesec dana provesti reevidenciju članstva.

Svi izbrisani članovi mogu zatražiti da ih se ponovno upiše u SDP, ali će povjerenici odlučiti tko od njih može, a tko ne može ponovno dobiti stranačku knjižicu.

- Bio bih najsretniji da se ovime nisam trebao baviti - izjavio je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a nakon sjednice.

Među ispisanima je, primjerice, i SDP-ova zastupnica u Saboru Marija Lugarić koja je potvrdila da će odmah zatražiti ponovni ulazak u stranku i koja je i sama podržala raspuštanje pojedinih zagrebačkih ogranaka.

Glavni odbor SDP-a jednoglasno je danas iz stranke isključio četrnaestero člnaova koji su sudjelovali i vodili kampanju Milana Bandića. Glavni odbor je zaključio kako su se grubo ogriješili o stranačka pravila. Među njima su članice Glavnog odbora Greta Augustinović Pavičić i Jelena Pavičić Vukičević te članovi izvršnog odbora Gradske organizacije SDP-a Zagreb Davor Jelavić, Slobodan Ljubičić i Slavko Kojić.

Raspuštanju ogranaka jedino se usprotivila članica Predsjedništva stranke Željka Antunović. Ona je Glavnom odboru objasnila svoje protivljenje rekavši kako se nesmiju raspuštati ogranci već iz stranke treba isključiti ljude za koje se točno utvrdi da su podržavali kampanju Milana Bandića.

Ona je pojašnjavala i kako je odluka o raspuštanju triju ogranaka protustatutarna jer se mogu raspustiti samo ukoliko su radili protivno odluka stranke, a ne zbog neaktivnosti.

Raspuštanjem tri zagrebačka ogranka otvara se prostor Igoru Rađenoviću za kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a, za što se već kandidirala Željka Antunović. Sam Rađenović danas nije želio otkriti dali će istaknuti svoju kandidaturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:43