IZASLANSTVO HRVATSKE U BUNDESTAGU

Zastupnici SDP-a i HDZ-a: Ispunit ćemo sve EU uvjete

Croatia's Foreign Minister Gordan Jandrokovic smiles as he addresses the media after an accession conference at the EU Council in Brussels, Thursday June 30, 2011. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
 AP

Izaslanstvo Odbora za europske integracije u sastavu - HDZ-ov potpredsjednik Odbora Gordan Jandroković, te SDP-ovi članovi Gvozden Srećko Flego i Tonino Picula, otputovali su jučer u Berlin gdje će tri dana boraviti u radnom posjetu Odboru za poslove Europske unije njemačkog saveznog parlamenta Bundestaga.

Osam sastanaka

Potpredsjednik Odbora Gordan Jandroković rekao nam je jučer kako izaslanstvo očekuje sedam do osam sastanaka. - Cilj je informirati njemačke parlamentarce i predstavnike izvršne vlasti što je sve Hrvatska učinila i što čini da bi bila spremna postati punopravna članica EU.

Činjenica da su u izaslanstvu predstavnici dvije najjače stranke bit će ujedno dovoljan argument da je oko ulaska Hrvatske u EU naša politička scena jedinstvena. Iako je ovaj sastanak dogovoren ranije dolazi u pravom trenutku jer pokazuje da nitko ne radi protiv Hrvatske. Oni koji insinuiraju ili misle tako nešto nisu u pravu. Kao predstavnik HDZ-a mogu naglasiti da podržavamo Vladu u završnoj fazi hrvatskog puta u EU - rekao je Jandroković.

Teme razgovora

Glavne teme razgovora, kako su priopćili iz Sabora, bit će izvješće o monitoringu te ratifikacija hrvatskog Ugovora o pristupanju EU. Potpredsjednik i članovi Odbora za europske integracije upoznat će sugovornike s mjerama koje Hrvatska poduzima kako bi ispunila preostale obveze, osobito kada je riječ o deset mjera koje se u Izvješću navode kao one koje treba hitno ispuniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:53