INES STRENJA LINIĆ

ZASTUPNICA MOST-a UBLAŽILA PRIČU 'Ne bih rekla da su me iz SDP-a vrbovali, prije je to bilo savjetovanje. Ali, podcijenili su me...'

Zastupnica Linić Strenja kaže da nju istražitelji nisu kontaktirali, niti za to imaju razloga budući da se našla na meti "uobičajenih političkih igara".
 CROPIX

- U odnosu na mene nije počinjeno nikakvo kazneno djelo. Meni nisu prijetili, niti nudili novac, kao ni bilo kakvu drugu materijalnu korist. Radilo se u uobičajenim političkim igrama, ovaj put opet malo ispod pojasa, kako bi osigurali većinu. A to javnost treba znati - kaže zastupnica Mosta Ines Strenja Linić koja je svojedobno rekla kako je SDP tražio da podrži njihovog mandatara, uvjeravajući je kako je baš ona taj 76-ti glas, a zauzvrat bi mogla dobiti saborski Odbor za zdravstvo ili što drugo.

No, nakon što se u priču oko ucjena, pritisaka i kupovine mandata uključilo i Državno odvjetništvo koje je objavilo kako je policiji naložilo izvide eventualnih kaznenih djela, zastupnica Linić Strenja kaže da nju istražitelji nisu kontaktirali, niti za to imaju razloga budući da se našla na meti "uobičajenih političkih igara".

Na pitanje je li ju pokušao vrbovati netko iz SDP-a ili pak netko u njihovo ime, zastupnica Mosta kaže da je to činio netko u njihovo ime, ali da to baš i nije bilo vrbovanje, nego više "savjetovanje".

- No, tko me imalo poznaje zna da je to nemoguće. Podcjenili su me. Ne mogu mi ponuditi ništa bitno što već nemam ili nisam stvorila boreći se protiv SDP-a i HDZ-a, a mogu samo izgubiti čast što je za mene nemjerljivo - kaže Strenja Linić. Nastavlja kako osjeća da su je u SDP-u podcjenili, ali ne u smislu veličine ponude. - Nije u tome stvar jer s mjesta predsjednika saborskog Odbora za zdravstvo može se, ako se želi, jako puno učiniti za zdravstvo. Jasno, ukoliko se ne želi ulaziti u izvršnu vlast. Stvar je u tome da su me podcjenili s etičke i moralne razine - zaključila je zastupnica Mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 18:30