NASTAVAK SUĐENJA

Zaštićeni svjedok: Matanić je rekao da će ubiti Pukanića za 20 dana

Dušan Erceg s Robertom Matanićem ležao je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a danas je u Zagrebu svjedočio o njihovim razgovorima
 POOL / CROPIX

Zaštićeni svjedok Dušan Erceg koji je s optuženim Robertom Matanićem neko vrijeme prove u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, počeo je jutros svjedočiti na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

- Matanić mi je rekao da bi preko svojih veza, a pritom je spomenuo tadašnju ministricu pravosuđa Vesnu Škare-Ožbolt i odvjetnika Zorana Pilipovića, mogao srediti da ga umjesto Bugarskoj izruče Hrvatskoj - prepričao je Erceg razgovor s Matanićem.

Također je ispričao kako je Matanića naljutio jedan tekst u Nacionalu. Nakon toga, tvrdi Erceg, Matanić je, misleći na Pukanića rekao: 'Šta ova pi..a piše, ubit ću ga za 20 dana'.

Erceg tvrdi i da je nakon Pukanićeva ubojstva vidio snimku iz Crne Gore na kojoj je prepoznao Roberta Matanića i Sretena Jocića, odnosnu Jocu Amsterdama kojem se za isto ubojstvo sudi u Beogradu .

Snimku mu je, tvrdi Erceg, pokazao zatvorenik iz Crne Gore Nikola Obradović koji ima i hrvatsko državljanstvo.

Erceg je dodao i kako je Mataniću tijekom boravka u Sremskoj Mitrovici u posjet došao čovjek u elegantnom odjelu. Erceg je čuo kako se spominje izvjesni kardinal, a on je zaključio kako je riječ o Slobodanu Đuroviću.

- Sve dok nisam u novinama vidio Đurovićevu sliku mislio sad da je to bio on, ali sad znam da nije - zaključio je Erceg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:04