INAUGURACIJA PREDSJEDNICE

ZANIMLJIVA LISTA UZVANIKA Na Markov trg pozvan diler kokaina, ne i ravnateljica SP-a Jasenovac

 CROPIX

Na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović pozvani su brojni pjevači, glumci, sportaši, ali i poljoprivrednici, poduzetnici, te dio branitelja, među kojima su i službeni i neslužbeni vođa prosvjeda u šatoru u Savskoj Đuro Glogoški i Josip Klemm.

Od estradnjaka trebali bi se pojaviti Tony Cetinski, Mate Bulić, Ana Rucner te Marko Perković Thompson.

Starletina pjesmica

Starleta, pjevačica i spisateljica Nives Zeljković, poznatija kao Nives Celzijus, pozvana je jer je opjevala novu predsjednicu. Napravila je, naime, prepjev pjesme “Kolinda” Zdenke Vučković iz 1967. po kojoj je nova predsjednica dobila ime. Na inauguraciju stižu i čelnica inicijative U ime obitelji Željka Markić te Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik koji je trenutačno pod istragama. Njih dvoje sreli su se u zagrebačkom hotelu Westin pri preuzimanju akreditacija. Preuzela ju je i Vesna Balenović.

Nezadovoljstvo u HDZ-u

Dolazak na inauguraciju u svojoj emisiji “Bujica” najavio je i Velimir Bujanec, pravomoćno osuđen na deset mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine, zbog dilanja kokaina. S druge strane, u HDZ-u ovih dana vlada veliko nezadovoljstvo jer su, osim vodstva i šefova županijskih organizacija te nekih gradonačelnika, mnogi u toj stranci ostali bez pozivnice.

Iako se na inauguraciji našlo mjesta za mnoge goste, zanimljivo je da pozivnice nisu dobili neki ravnatelji institucija. Primjerice, nije pozvana Nataša Jovičić, ravnateljica Spomen područja Jasenovac.

- Nisam još dobila poziv, iako još ima nekoliko sati, pa možda stigne - rekla nam je Jovičić oko 15 sati, dva sata nakon što je istekao rok za preuzimanje akreditacija u zagrebačkom hotelu Westin.

Poznaju se iz SAD-a

- Do sada sam u funkciji ravnateljice bila na svim inauguracijama i voljela bih doći i na ovu gospođe Grabar Kitarović. Poznajemo se još dok je bila veleposlanica u Washingtonu, zajedno smo jednom prilikom obišle Memorijalni muzej holokausta. Bit će mi zaista žao ako poziv ovaj put izostane - rekla je Nataša Jovičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 01:12