FAJT U SABORU

Zakačili se već na prvom aktualcu. Kosor: Milanović mi je rekao da je to zadnji put. To je neprihvatljivo!

Šefica HDZ-a kaže da joj je prišao premijer i rekao kako ubuduće neće tolerirati pitanja kakvo je postavila S. Glavak
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Već na prvom aktualcu, sukobili su se šef pozicije Zoran Milanović i čelnica opozicije Jadranka Kosor. Kad je završilo aktualno prijepodne , kazala je novinarima šefica HDZ-a Jadranka Kosor, prišao joj je premijer Zoran Milanović i kratko rekao kako ubuduće neće tolerirati pitanja kakvo je postavila Sunčana Glavak o istragama i suđenju zastupniku Mariju Mohariću (SDP).

- Rekao mi je neka to bude zadnji put. To je neprihvatljivo! Ako već sada tako reagira, što će biti kasnije kad krenu stvarno teška i kompleksna pitanja - pita J. Kosor.

Vinković: Stanimirovića ispitajte zbog zločina u Vukovaru! Pupovac: Ovo je sramotno!

Sunčana Glavak premijera i šefa SDP-a pitala je kakvu poruku šalje biračima ako na listama ima ljude poput načelnika Goričana kojemu u veljači počinje suđenje zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti.

- Znam dobro tko je za što tužen, sumnjičen na svim stranama. Pogotovo znam da je iz redova HDZ-a netko tužen za teške zlouporabe - odgovorio je na posljednje pitanje, po prvi put u maniri bivših premijera, predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović.

Milanović: Jesam, prigovorio sam zastupnici Kosor

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović potvrdio je danas da je prigovorio predsjednici HDZ-ova kluba Jadranki Kosor zbog pitanja HDZ-ove zastupnice Sunčane Glavak. - Prigovorio jesam, apsolutno, pa sve je snimano unutra. Mislim da to nije dobro - rekao je Milanović novinarima. No, rekao je kako svatko ima pravo postaviti svako pitanje na aktualnom satu.

- Pokušavam aludirati da se Sabor ne pretvori u forum za prejudiciranje kaznenih djela. Ta vrsta predbacivanja obično zapali iskru, pa druga strana predbacuje nešto što je možda još utemeljenije. Mislim da to nije potrebno niti je posao Sabora - istaknuo je i dodao kako nikoga ušutkivati ne može i neće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:11